Geordie - Hope You Like It (1973)

Label: Repertoire

1. Keep on Rockin' (3:21)
  2. Give You Till Monday (4:00)
  3. Hope You Like It (3:41)
  4. Don't Do That (3:13)
  5. All Because of You (2:51)
  6. Old Time Rocker (3:24)
  7. Oh Lord (5:10)
  8. Natural Born Looser (4:15)
  9. Strange Man (3:32)
  10. Ain't It Just Like a Woman (3:58)
  11. Geordie's Lost His Liggie (3:39)
  12. Can You Do It * (3:16)
  13. Electric Lady * (3:01)
  14. Geordie Stomp * (2:47)
  15. Black Cat Woman * (3:18)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Opgewekte, uptempo haast feestje-bouwen muziek van dit viertal uit Newcastle-upon-Tyne waarvan de inwoners “Geordies” worden genoemd. Opmerkelijk aan deze plaat is ene Brian Johson op zang, inderdaad, de latere schreeuwlelijkerd van AC/DC na de dood van Bon Scott. Hier klinkt hij verbazend goed en zuiver maar dit was dan ook ruim 40 jaar geleden. Het laatste nummer is een traditional, bewerkt door Geordie en gezongen in het sappige locale dialect, denk aan het TV-programma The Hairy Bikers. Een blik op Wikipedia levert als tip ook nog het album Powerhouse op, van de gelijknamige groep: Geordie (band) - Wikipedia - nl.wikipedia.org.

avatar van LinkinPark90
Heerlijk debuut van Geordie met Brian Johnson (bekend van AC/DC) achter de microfoon. Hier en daar klinkt het wat naar Led Zeppelin en andere nrs. klinken als typische glamrock uit de seventies. Vooral korte en krachtige songs waaruit blijkt dat Brian Johnson toch een onderschatte zanger blijkt te zijn. De bonustracks zijn ook goed waaronder Can You Do It (in een andere versie als de bekendste single versie). Dit album bevat ook All Because of You, het bekendste nummer van deze band. De twee opvolgende platen zijn ook aanraders.

avatar van kapiteingilo
Inderdaad het begin van de carrière van Brian Johnson (AC/DC). Nogal typisch glamrock album dat de doorsnee niet overstijgt. Goed om het eenmaal te beluisteren maar is zeker geen blijver. Strakke en goede zang van B. Johnson; voor het overige nogal gelijklopende zang en muziek; geen hoogvlieger; er bestaat veel beters uit die periode. Voor mij maar 2,5 sterren.