House of Waters - House of Waters (2016)

1 stem

met Priya Darshini

4. The Falls (2:52)
  5. Francesco (5:27)
  6. Black Mallard (6:21)
  7. Forming the Emptiness (3:29)
  8. In Waves (4:05)
  9. Patience (3:39)
  10. 17 (3:18)
  11. Juice (3:23)
Mssr Renard
Dit moet wel hun beste plaat zijn, denk ik. Hier komen meer instrumenten voorbij dan alleen de basgitaar, dulcimer en drums. Er worden allerhande percussieinstrumenten bespeeld, er is cello, fluit en op Hamza de prachtige zangstem van Priya Darshini.

Heel veel jazz hoor je hier niet, maar het is wel echt wereldmuziek. De muziek is heel avontuurlijk, rustgevend, dromerig en precies zoals de bandnaam doet vermoeden brengt het je in een flow. Een plaat die je best wat harder mag zetten van je buren.

Let ook eens op dat prachtige bas-spel. Moto Fukushima is een meester op het bas-fretboard en zet de basgitaar in als lead- en melodie-instrument, soms door wat effectenbakken. Francesco is een mooi voorbeeld van zijn weergaloze bas-spel.

Als mijn informatie juist is, is dit de laatste plaat met Luke Notary die zal worden vervangen door Ignacio Rivas-Bixio.