Alasdair Roberts - Farewell Sorrow (2003)

Folk
Label: Drag City

1. Farewell Sorrow (4:01)
  2. Join Our Lusty Chorus (3:50)
  3. Carousing (3:54)
  4. I Fell in Love (4:48)
  5. I Went Hunting (3:10)
  6. Down Where the Willow Wands Weep (3:12)
  7. When a Man's in Love He Feels No Cold (3:55)
  8. Come, My Darling Polly (4:15)
  9. The Whole House Is Singing (5:17)
  10. I Walked Abroad in an Evil Hour (4:41)
  11. I Am a Young Man (3:08)
  12. Slowly Growing Old (2:08)
Dro
Man, wat een prachtig album. De man heeft in Songs:Ohia gezeten, dat is te horen maar ook zijn eigen draai aan gegeven. Aanrader

Songs: Ohia is geen band, maar een alias van Jason Molina.
Waarschijnlijk doel je op 'Amalgamated Sons of Rest': Alasdair Roberts samen met Jason Molina en Wil Oldham, die een EP'tje maken.

Alasdair Roberts heeft meegespeeld op meerdere Songs: Ohia albums, The Lioness bijvoorbeeld.

Sietse
inderdaad, wat bubba zegt.

Verder een mooi album dit.

avatar van AOVV
Fijn album van een toch wat onderbelichte singer-songwriter. Roberts klinkt een beetje als het ontbrekende stukje tussen Jason Molina en Will Oldham. Het wordt nooit zo intens als bij Molina, en Roberts lijkt zijn inspiratie meer bij oude folkartiesten als Bert Jansch te gaan zoeken.

Nu is het gevaar van dit soort muziek dat het gauw kan gaan vervelen, maar dat is hier gelukkig niet het geval. De liedjes zijn gewoon sterk genoeg, en zullen niet zo snel worden omvergeduwd.

Het titelnummer en 'Carousing' springen er wat mij betreft bovenuit.

avatar van popstranger
Zelfde dunne stemmetje als Will Oldham, het zijn songs die evengoed uit de pen van Oldham hadden kunnen komen en ik kan ook goed aannemen dat de man ooit samen heeft gemusiceerd met Jason Molina. In het begin is het misschien wennen maar na een tijdje ontdek je toch wel enkele hele sterke songs. Fans van Oldham en Molina zullen zich hieraan zeker geen buil vallen...

avatar van Deren Bliksem
Ja, mooi plaatje maar de vergelijking -hoewel makkelijk gemaakt, want heeft met hem gespeeld- met Jason Molina voel ik niet. Ook wordt Will Oldham genoemd, ook dit hoor ik niet. Ja, een dun stemmetje wellicht.

Het leunt, volgens mijn oren, meer tegen bijvoorbeeld een Richard & Linda Thompson of bovengenoemde Bert Jansch aan.

Niet verkeerd maar helaas niet het album wat ik had verwacht op basis van bovenstaande berichten.