Endless Boogie - Vibe Killer (2017)

Label: No Quarter

1. Vibe Killer (8:24)
  2. Let It Be Unknown (3:44)
  3. High Drag, Hard Doin’ (8:47)
  4. Bishops at Large (5:36)
  5. Back in ’74 (6:39)
  6. Jefferson County (11:37)
  7. Whilom * (6:55)
  8. Trash Dog * (7:48)
  9. Warp, Weft and Pile * (5:33)
avatar van philtuper
Oeffff... zin in! Vibe Killer is alvast een killertrack. En onmiskenbaar Endless Boogie, de ware meesters van de groove!

avatar van philtuper
Wellicht dat Madjack71, Ronald5150, Don Cappuccino, lazarrus en Tim krabt Bé hier ook zin in hebben?

Nieuwe plaat van Endless Boogie, je weet exact wat je op je bordje krijgt, de ene keer iets smakelijker opgediend, soms iets minder, maar immer genietbaar. Zeker zin in philtuper!

Ben niet heel bekend met deze band en dat is misschien wel een inhaalslag waard. Op dit album klinken ze in ieder geval alsof ZZ Top met Junior Kimbrough grooves aan de haal gaat. Beetje onderkoelde, droge praatzang, maar past er ook wel bij.

avatar van Ataloona
ZZ Top en Kimbrough referenties...dat klinkt smakelijk. Ga ik nog naar luisteren

avatar van philtuper
High Drag, Hard Doin'. BEEST van een plaat! Man man man wat is dit weer lekker zeg!!

avatar van philtuper
Hij komt nu voorbij op mijn iTunes en ik ben echt blown away! De mannen flikken het gewoon weer! Een beest van een plaat maken met een groove/jam zo onweerstaanbaar goed. Echt fakking goed!

avatar van Rogyros
Ik ken deze band niet. Aan wat voor muziek moet ik denken? In welk hoekje moet ik het zoeken?

het is jamgericht, bluesy en licht psychedelisch.

avatar van Don Cappuccino
Benieuwd naar deze plaat, lees er veel goede dingen over.

avatar van philtuper
Ongeëvenaard in hun genre! Zo'n nummer als High Drag, Hard Doin', dat is zo'n aanstekelijk catchy nummer en tegelijkertijd rauw en dwingend. De groove is overal.

avatar van Rogyros
ThirdEyedCitizen schreef:
het is jamgericht, bluesy en licht psychedelisch.

Dank! Dat is wel iets waar ik wat mee heb. Ik ga eens luisteren!

avatar van Cellulord
3 Bonus tracks??? De plaat is pas sinds gisteren op de markt en er zouden reeds bonustracks op staan?
Dat is volgens mij een vergissing!
Volgens discogs en Bandcamp staan er gewoon 9 tracks op de lp/cd. Nikkies Bonus.

Toch is het zo. Ik kan je zeggen dat de cdversie die ik heb er 7 heeft: "Whilom" wat een cd bonustrack is. De andere 2 bonustracks staan enkel op de digitale versie die je bij de LP downloadcode krijgt.(en dus niet bij de cd) , of je order direct op Bandcamp, naar t schijnt.

Bron: NOQ052 Endless Boogie “Vibe Killer” – No Quarter Records - noquarter.net (het label zelf)

ThirdEyedCitizen
Hmm! Waarschijnlijk heb je gelijk. Maar ik noem dat geen "bonus tracks" maar "geldklopperij". Of ze willen niet echt CD/LP's verkopen, want voor de digitale versie (met alle tracks) betaal je een stuk minder dan voor een hard-copy (met minder tracks). Ook op hun Bandcamp pagina kan je slechts naar 2 tracks luisteren.
Zover het commerciële aspect
Het muzikale is (voor mij) niet veel beter. buiten "Bishops at Large" en het lange "Jefferson County" die ik beiden uitstekende trax vind, doet de rest me niets en "Back in ’74" vind ik zelfs vervelend.

avatar van philtuper
Cellulord, ThirdEyedCitizen Deze gasten kun je niet echt commercieel noemen. Aan geldklopperij zullen ze niet doen aangezien ze niet echt een mainstream en dus groot publiek aanspreken. Ze wilden in den beginne eigenlijk niet eens een plaat uitbrengen. Ze speelden al jaren samen alvorens ze hun eerste plaat uitbrachten. Desalniettemin ben ik blij dat ze hun jams uiteindelijk op vinyl hebben geperst. Voor mij een lust voor het oor!
Ben wel benieuwd naar die bonustracks trouwens. Hoop dat ze op de versie staan die ik bij Sounds Venlo heb besteld.

avatar van philtuper
Cellulord, ThirdEyedCitizen Vandaag de vinylversie aangeschaft. Er staan 6 nummers op de plaat, maar er zit een downloadcoupon bij en dan krijg je er 3 bonustracks bij. Maar op vinyl helaas maar 6 nummers dus.

philtuper
ik had dat al opgemerkt tijdens mijn zoektocht maar wou verrasing niet verknallen. .
Op de cd staan ook niet al de tracks. Waarschijnlijk/hopelijk krijg je daar ook zo'n downloadcoupon bij.
Persoonlijk vind ik dat toch maar alemaal onnozel gedoe, zeker daar het een nieuwe plaat en NIET een rerelease is.
Maar ach, uiteindelijk is het de muziek die telt, en als die goed is, is er verder niets aan de hand.
Geniet ervan, en laat hem uit je boxen knallen