Bonnie Prince Billy - Best Troubador (2017)

Country / Folk
Label: Drag City

1. The Fugitive (3:31)
  2. I'm Always on a Mountain When I Fall (2:45)
  3. The Day the Rains Came (3:12)
  4. Haggard (Like I've Never Been Before) (3:46)
  5. I Always Get Lucky with You (3:47)
  6. Leonard (3:13)
  7. My Old Pal (3:42)
  8. Roses in the Winter (3:58)
  9. Some of Us Fly (5:05)
  10. Wouldn't That Be Something (3:27)
  11. Pray (3:16)
  12. That's the Way Love Goes (3:04)
  13. Nobody's Darling (4:05)
  14. What I Hate (Excerpt) (0:20)
  15. I am What I Am (2:39)
  16. If I Could Only Fly (4:36)
avatar van Joshua68
Geen 'Best of' maar 16 covers van country legend Merle Haggard!

avatar van Ducoz
Best een prima plaat. De laatste platen van Bonnie missen stuk voor stuk een beetje urgentie. Ze zijn geen van allen slecht, maar nergens weet hij ook meer in de buurt te komen van het heilige vuur van welleer. Dat is oke, zolang dit soort platen (ditmaal Merle Haggard covers) blijven komen. Niks aan de hand en het kabbelt allemaal lekker. Misschien net even te lang door, maar de tank kan nog wel een aantal van dit soort albums hebben voor hij overstroomt.

Ducoz schreef:
Ben het wel met je eens maar vind wel het gelijknamige album uit 2013 een uitzondering. Die heeft wel degelijk een urgentie die ik bij de andere, latere albums mis. Zou die nog maar eens checken. Benieuwd naar deze trouwens.

philtuper schreef:

Die heb ik wel gehad op CD, maar is net zo als alle andere CDs weg. Prima plaat wel, inmiddels flink in prijs gestegen.

avatar van philtuper
Ducoz Heb 'm op vinyl. Prachtplaat! Ga 'm niet verkopen want past mooi in mijn Will Oldham collectie die toch aardig omvangrijk is.

philtuper schreef:

Ik heb ook lang gedubt, want had ook alle CD singles etc. Maar toch alles weg gedaan, nu zo'n 60 procent weer terug op vinyl.

avatar van philtuper
Ducoz Waar zijn je cd's naar toe? Wil best eens een kijkje nemen geloof ik. ? Ik zou dat nooit kunnen, mijn cd-collectie weg doen. Te veel sentiment.

avatar van dix
dix
* ugh*

gezondheid...

avatar van Ducoz
Ik denk dat het gros inmiddels bij dix staat.. haha Maar ik heb alles verkocht aan de plaatboef in Rotterdam, staat vast nog wel wat tussen.