Dave Edmunds / Love Sculpture - Premium Gold Collection (2000)

1 stem

Rock / Blues
Label: EMI

1. Wang-Dang-Doodle (3:28)
  2. The Stumble (3:05)
  3. Come Back Baby (2:42)
  4. Shake Your Hips (3:18)
  5. 3 O'Clock Blues (5:06)
  6. Summertime (4:02)
  7. Sabre Dance [Edit] (4:49)
  8. Think of Love (3:03)
  9. Farandole (3:41)
  10. Seagull (3:29)
  11. In the Land of the Few (3:55)
  12. People People (3:21)
  13. You Can't Catch Me (3:25)
  14. I Hear You Knocking (2:46)
  15. Black Bill (3:06)
  16. I'm Comin' Home (3:00)
  17. Country Roll (3:08)
  18. Blue Monday (2:48)
  19. I'll Get Along (2:49)
  20. Down Down Down (2:48)
  21. It Ain't Easy (2:23)
  22. The Promised Land (2:34)
  23. Hell of a Pain (2:55)
  24. Sweet Little Rock'n'Roller (2:37)
avatar van nlkink
Een interessante verzamelaar die de beginperiode van de carriere (1968-1971) van Welshman Dave Edmunds beslaat. De eerste 13 tracks zijn allemaal van Love Sculpture, opgericht in de periode dat powertrio's a la Cream furore maakten. Met de single Sabre Dance had men meteen een hit te pakken. Helaas was de groep niet in staat om dit wapenfeit te herhalen. Na twee albums was het al weer afgelopen met Love Sculpture. Edmunds trok zich terug in zijn huis op het platteland en maakte contact met twee broers die in de buurt een boerderij runden en in hun vrije tijd wat met muziek 'aanrommelden' in een zelfgebouwde studio.
Hij was van harte welkom om ook gebruik te maken van de (beperkte) faciliteiten. In deze studio knutselde Edmunds in zijn eentje o.a. I Hear You Knocking in elkaar, wat in 1971 onverwacht een wereldhit werd. De opvolgers, I'm Coming Home en Blue Monday, waren een beetje te opzichtige copieerpogingen van I Hear You Knocking om echt succesvol te zijn. De singles staan er allemaal op, incl. de b-kantjes, die m.i. ook erg interessant zijn. De CD sluit af met een handjevol tracks van zijn debuutalbum, Rockpile. Dat album kan ik iedere rock 'n roll liefhebber aanraden, en dan in het bijzonder de rerelease op het Repertoire label. Een remaster met als bonus tracks de drie eerste singles en hun originele b-kantjes.

avatar van teus
Vraag voor nlkink volgens de info staat er Sabre Dance ....Edit
Maar volgens mij is 4;50 de volle albumversie ,of heb ik dat al jaren mis.?

avatar van nlkink
teus schreef:

Vraag voor nlkink volgens de info staat er Sabre Dance Edit maar volgens mij is 4:50 de volle albumversie, of heb ik dat al jaren mis?

Op het album Forms & Feelings staat een versie van 11:12 minuten. Overigens heb ik dat zelf ook zojuist moeten vaststellen. Mijn versie op The Dave Edmunds Anthology (1968-90) duurt 4:54 en ik ga er maar voor het gemak vanuit dat dat dezelfde is als de jou bekende versie van 4:50.
Overigens vind ik persoonlijk 4:50 of 4:54 meer dan lang genoeg voor dat nummer .
Hahaha....ik zie nu dat je hier op MM zelf ook al een keer heb vastgesteld dat de versie op Forms & Feelings wat lang uitgesponnen is.
Geheugenproblemen, teus?

avatar van teus
nlkink schreef:
teus schreef:

Geheugenproblemen, teus?

Blijkbaar wel, dit was dus een volledig overbodige vraag,weet ik ook niet waar ik met mijn gedachte was
Ik heb wel eens geheugen inzinkingen ,maar mijn muziekennis is (tot nu toe) vrijwel perfect
En Ik hou gemiddeld 8 van de 10 x vaak wel ( als het boeit) van langere tracks/jams, maar deze gaat ( zo,n beetje de dubbele tijdsduur) idd te lang door