Oranssi Pazuzu - Farmakologinen (2017)

Finland
Label: Svart

1. Ole Muukalainen (6:25)
  2. Unihämähäkki (8:30)
  3. Torni (6:01)
  4. Farmakologisen Kultin Puutarhassa (5:49)
avatar van Kayan
Voorgaande cd's zijn knallers!
Verwacht van deze ook veel.

Misterfool
Ook een heel mooie, Giger-achtige hoes.

avatar van Don Cappuccino
Dit is een geremasterde heruitgave van de bijdrage aan de Oranssi Pazuzu/Candy Cane-split. Echt nieuw materiaal zal er ook zeer spoedig verschijnen in de vorm van de EP Kevät/Värimyrsky (nog geen artwork), twee nieuwe nummers. Deze zal verkrijgbaar zijn tijdens de aankomende Europese tour op vinyl (in Nederland dus Roadburn) en zal ook digitaal verkrijgbaar worden.

avatar van RuudC
Het soort black metal dat mij wel over de streep trekt. Niet alleen omdat deze heren in tegenstelling tot veel genregenoten wel een plan hebben en weten wat ze doen, maar ook omdat ze echt kunnen spelen en zich niet blind staren op het extreem overkomen. Oranssi Pazuzu combineert vlijmscherpe riffs met kille keyboards waardoor er een fijne horrorsfeer ontstaat. De opbouw van songs doet vooral denken aan moderne psychedelic/space rock. De muziek wordt vaak steeds feller. Al met al een heel fijne EP die niet per se iets toevoegt aan wat Oranssi Pazuzu met het debuut heeft laten horen. Maar ach, het klinkt allemaal wel fijn.

Tussenstand:
1. Muukalainen Puhuu
2. Farmakologinen

avatar van lennert
Wederom mooi inderdaad, al blijft het nog een beetje ongrijpbaar en afstandelijk door de vocals. Muzikaal gezien is het wel prachtig met de psychedelische soundscapes. Jaren '70 black metal, het blijft intrigeren. Toch hoop ik dat het vocaal nog iets afwisselender gaat worden zodat ik de echte klik ga krijgen.

Tussenstand:
1. Farmakologinen