Artificial Brain - Infrared Horizon (2017)

Label: Profound Lore

1. Floating in Delirium (3:35)
  2. Synthesized Instinct (4:02)
  3. Static Shattering (4:11)
  4. Estranged from Orbit (5:13)
  5. Infrared Horizon (6:06)
  6. Anchored to the Inlayed Arc (3:48)
  7. Mist Like Mercury (5:16)
  8. Vacant Explorer (5:30)
  9. Graveyard of Lightless Planets (5:42)
  10. Ash Eclipse (4:22)
avatar van trebremmit
Is dit goed Don Cappuccino?

Staat wel hoog bij RYM, dus ben wel benieuwd.

avatar van Alicia
Op zoek naar mooie muziek - metal of niet - ik blijf hier heel ver van vandaan!

avatar van Don Cappuccino
trebremmit schreef:
Is dit goed Don Cappuccino?

Staat wel hoog bij RYM, dus ben wel benieuwd.

Het debuut vond ik al uitstekend, maar Infrared Horizon is een hele stap vooruit. De band wist voorheen zich niet te onderscheiden van de Gorguts-sound net als vele bands, maar nu hebben ze echt een eigen geluid. Daarin is nog steeds de atmosferische en organische sound van de eerder genoemde Canadese band te horen, maar er is ook meer techdeath à la Wormed en een flinke scheut blackmetal bij gekomen. Verwrongen en vervreemdend, maar bij vlagen ook ontzettend pakkend, Artificial Brain verliest de song nooit uit het oog.

avatar van trebremmit
Even via bandamp beluisterd, best goed dit maar wel vermoeiend, na een twintig minuten vind ik het wel mooi geweest en dat heb ik bij Gorguts niet. Die drummer is wel erg goed trouwens.

avatar van wizard
Dit album komt inderdaad nogal chaotisch over, maar bevat toch genoeg herkenbare momenten om mij gedurende de hele speelduur vast te kunnen houden. Als ik ervoor in de stemming ben, tenminste. Er gebeurt zoveel in die bijna 48 minuten, dat ik dit album het liefst hoor als er helemaal niks anders is om me af te leiden. Gorguts is inderdaad een invloed, maar naast Infrared Horizon klinkt Colored Sands bijna als een toegankelijk album. Dit album is sneller en gestoorder.