Boys Town Gang - Cruisin' the Streets (1981)

1 stem

Dance / Pop
Label: Moby Dick

1. Remember Me / Ain't No Mountain High Enough (14:00)
  2. Cruisin' the Streets (13:09)
  3. Dance Trance [Megamix] * (14:23)
  4. Yester-Me, Yester-You, Yesterday * (5:14)
  5. When Will I See You Again * (5:23)
  6. Cruisin' the Streets [Instrumental] * (7:40)
  7. Remember Me / Ain't No Mountain High Enough [Remix] * (12:31)
avatar van sq
sq
Wow, nu heb ik echt iets bijzonders! Ik was bijzonder trots dat ik dit kende en in bezit had toen het er pas was. Je kan het je moeilijk meer voorstellen omdat de Boys Town Gang later een wereldhit scoorde met ´Can´t take my Eyes of You´, een vrij platte cover. Dit album echter is echt iets anders.

De disco was in die tijd toch al vaak vrij ´sexy´zeg maar. En ik heb verschillende ´disco-hijgplaten´, maar dit is de enige met een heuse sex-scene er op en dit zijn twee mannen, waarbij nog een dame toekijkt ondat ze dat zo lekker vindt. Allemaal in de lange disco-break van het titelnummer, waarbij de beat natuurlijk gewoon doorhamert. Uniek en ook later nooit meer zoiets gehoord. Op de LP-hoes staat ook de mededeling ´May contain material not suitable for children or the prudish´. Da´s nog eens wat anders dan de standaard waarschuwing die je tegenwoordig moet verwachten als er een keer ´fuck´ wordt gezegd. Dat gebeurt hier trouwens niet

Ik zag dat ´Cruisin´ ook wel voorkomt op de CD-verzamelaar van de BTG in een 3-minutenversie. Ik stel mij voor dat het onder kenners een zeer populair nummers is, in feite hét nummer van de BTG. Wel: de reden daarvoor is dus gelegen in de versie op dit album.

avatar van musicfriek
Net het nummer Cruisin' in the Streets voor het eerst gehoord, ik was erg verbaasd dat Boys Town Gang ook zulke nummers gemaakt heeft. Dit is echt 10x beter dan die hit van hun. Dit is meer klasse Prachtplaat en swingt geweldig de pan uit! De eerste track ken ik weer niet in de lange versie, dus geen stem hier helaas.