Bonde do Role - Melo Do Tobaco EP (2006)

Brazilië
Electronic / Dance
Label: Mad Decent

1. Melo Do Tabaco (2:14)
  2. Funk da Velhinha (2:05)
  3. Dança da Ventoinha (2:05)
  4. Funk da Esfiha (2:12)
  5. Jabuticaba (2:59)
  6. Caldinho (3:03)
  7. Melo Do Tabaco [Diplo Remix] (2:38)
avatar van T.O.
Dit is een EP'tje met zogenaamde "Baile Funk", naar verluidt de enige echte Braziliaanse ghettomuziek. M.I.A. en Diplo (hier ook als remixer aanwezig) hebben nogal wat mosterd hier vandaan gehaald

Het klinkt als een bonte mengelmoes van hiphop en electro, gedragen door een enorme hoeveelheid samples (o.a. Kraftwerk, Aphex Twin, Grease, Prince, Manfred Mann), met daarbovenop Braziliaans gerap/geschreeuw.

Niet echt heel goed allemaal, maar wel leuk om een keer te horen voor de novelty-ervaring.

avatar van oruiz
mwha vind het toch wel erg knap hoe ze deze in elkaar hebben gezet, en live zijn ze nog fantastischer, ala Cansei de ser sexy. Ik geef het een 3,5 en kijk reikhalzend uit naar het 1e album van deze bende

avatar van voskat
Haha, ik heb al een hoop samples voorbij horen komen in dit genre, maar Alice In Chains had ik niet verwacht..

Welk nummer van Alice in Chains wordt er gebruikt? Ik ken die band niet maar alle samples komen me bekend voor.. En als jullie dan toch bezig zijn. Welke sample wordt er in nummertje 2 gebruikt?

Heel frustrerend om dan niet te weten wat wat is...

Alvast bedankt!