Ryuichi Sakamoto - async (2017)

Japan

11. Life, Life (4:23)
  12. Honj (3:41)
  13. Ff (5:12)
  14. Garden (4:16)
  15. Water State 2 * (7:14)
avatar van dynamo d
Verrassing...... een nieuw album van één van mijn muzikale helden, Ryuichi Sakamoto. Ik ben zeer benieuwd naar async.

avatar van E-Clect-Eddy
Mijn zus was de Bowie / Sakamoto / YMO fan waardoor ik via de dunne muren bekend werd met hun werk

Pas het tweede album die ik van de beste man beluister na de score van de prachtige film: Merry Christmas, Mr. Lawrence (2x half gezien en slechts 1x compleet tot einde).

In solari hoor ik vage herinneringen aan zijn YMO verleden. Ben niet zo van de Ambient albums maar deze heeft net genoeg afwisseling om vol te houden... ook stukjes 'spoken word'

ohmusica
het lijken min of meer losse op zichzelf staande muziekstukken, hoewel met de gedachte een aan een imaginaire speelfilm,
hier en daar loopt het gelukkig niet helemaal in de pas waardoor de Japanse maestro mij toch weer weet te raken en te verrassen.

avatar van dynamo d
Ik heb async afgelopen week in Tokio gekocht toen ik voor het eerst Japan bezocht, een bijzonder land . Prachtig geluid maar ik ben toch wat teleurgesteld. Het album klinkt wel goed maar is mij wat te eentonig. Na een paar keer beluisteren kan ik ook geen hoogtepunten ontdekken. Een beetje meer pit en spanning zoals op eerdere albums zou wat mij betreft best mogen.

ohmusica
Interview met Sakamoto door NHK televisie, het geeft enige toelichting en nader perspectief op het album: async
Ryuichi Sakamoto - Music for a Divided World (2017) - YouTube

avatar van thomzi50
Wat is en blijft 'Andata' prachtig.