Gravel - Break-A-Bone (1992)

Label: Estrus

1. Bucket of Blood (3:31)
  2. Lone Ride (4:14)
  3. As for Tomorrow (5:42)
  4. Stone Yard (5:56)
  5. Over the Edge (2:18)
  6. Slow Driver (3:48)
  7. Swollen Shut (2:49)
  8. Sleepless Night (3:37)
  9. In Your Eye (2:44)
  10. Untitled (4:05)
avatar van wendyvortex
Tamelijke goed album dit. Soort langzame Mudhoney-variant.

avatar van iamsolo
Dit bandje is toch wel een vreemd fenomeen. Musicaal is het geen hoostaand werk, maar er zit een bepaalde vibe in de muziek die mij een kleine 20 jaar later nog steeds kan boeien. Dit pak ik toch zeker een paar keer per jaar uit de kast.

Ik heb geen idee of het van enige waarde is voor mensen die het niet kunnen koppelen aan een bevlogen jeugd in de "early nineties", maar als je van low-fi grunge houdt kan dit nog wel eens de moeite zijn. Lekker ongepolijst, matige productie en een valse noot op zijn tijd. Heerlijk!

avatar van vinejo
Dit album in mijn Estrus-Crypt periode grijs gedraaid en ook vandaag kan ik er nog zeer van genieten, vooral als vrouw en dochters het huis uit zijn en ik dit lekker hard door de speakers kan jagen... Stijl van de muziek is mooi beschreven in vorige twee comments.