Will Oldham - Western Music (1997)

Roots
Label: Ovni

1. Always Bathing in the Evening (3:28)
  2. Western Song for J.L.L. (3:31)
  3. Three Photographs (1:49)
  4. Jump in Jump In, Come in Come In (3:01)
avatar van dj maus
Kalme, stemmige EP met nummers uit diverse sessies.

Meneer Bungel
Three photographs wat minder, maar verder... kippevel à la Will. Halfje erbij.

avatar van Tupelo
Vier kleine liedjes met een krakkemikkig geluid. En wat zijn ze prachtig. De triestheid van Western Song for J.L.L., met slechts 5 regels tekst, is niet te beschrijven. Het is voor mij een van de mooiste nummers die Will Oldham opgenomen heeft. Fans van het oude Palace geluid zullen zeker genieten van deze EP - het slotnummer bijvoorbeeld zou zou op hun debuutalbum gepast hebben. Three photographs is net zo kort als de tijd di nodig is om drie foto's te bekijken, een kleine sfeertekening - en je voelt dat er iets mis was met dat verblijf aan de West Coast.

Dit EP-tje is tergend kort, maar zeer de moeite waard. Verplichte kost voor de fans.