Samsara Blues Experiment - One with the Universe (2017)

Duitsland
Label: Electric Magic

1. Vipassana (10:43)
  2. Sad Guru Returns (7:55)
  3. Glorious Daze (6:01)
  4. One with the Universe (15:03)
  5. Eastern Sun & Western Moon (7:09)
Joezer49263
We hebben er zo'n 3,5 jaar op moeten wachten, maar daar is ie dan : het 4e studio-album van SBE.
Na het sterke debuut uit 2010, stelden de 2 opvolgers toch wel aardig teleur n.m.m.. Het 'mystieke' van Long Distance Trip hebben ze daarna niet meer kunnen evenaren.

Toch ben ik benieuwd naar deze One With The Universe. Die ga ik zeker een kans geven.
Ik zag dat de openingstrack al ergens te beluisteren is, dus dat staat voor later vandaag op mijn programma.

Aanvuling 13:10 :

Vipassana gehoord, en klinkt niet echt verkeerd. Een beetje rommelig geheel; dat wel. Wel duidelijk anders dan alles van LDT. De band is nu gereduceerd tot een trio; waarschijnlijk heeft dat wel invloed heeft gehad op het 'totale' groepsgeluid.

Hoe e.e.a. zal uitpakken voor het gehele album, kom ik later wellicht nog eens op terug.

avatar van cornucopia
Ik vind het wel weer een fijne trip. Alleen het accent van de zanger irriteert me soms.