El Guapo Stuntteam - Accusation Blues (2007)

Belgiƫ
Label: Suburban

1. Back from the Grave (2:56)
  2. Get Down Low (3:00)
  3. Four Eyes (3:46)
  4. Real Mean Beauty (5:47)
  5. Take Your Hat Off (3:26)
  6. Tired of Waiting (3:28)
  7. Storm Passing By (3:27)
  8. Early Morning Stumble Out Blues (2:56)
  9. Sailing Black Seas (5:38)
  10. Stole the Food (8:16)
avatar van rafke pafke
Jajaja,

Deze mannen plaatsen Belgie en Limburg terug op de rock landkaart! Ik moet zeggen dat er in Belgie veel goede bands en artiesten rondlopen, maar wat echte rock betreft is het maar mager.

Hoewel, de laatse jaren is er toch wel een nieuwe generatie opgestaan die godverdoeme kan rocken! triggerfinger, the black box revelation, cabron, the killbots en ook deze El Guapo Stuntteam.

Op deze nieuwe plaat combineren ze dampende blues, vette southern invloeden en classic rock en dat levert een zeer authentiek plaatje op. Gevarieerder en uitgebalanceerder dan hun oude werk, met goede songs!

Check zeker ook eens hun videoclip van "back from the grave" uit (vermoed dat dit wel op youtube te vinden is)

Jawel, rock'n'roll van Belgische bodem.
Ik ben deze cd beginnen beluisteren nadat ze zich in een interview nogal laagdunkend uitlieten over Wolfmother, terwijl ze toch gauw in het zelfde vakje (seventies rock) gestopt worden.
Wolfmother vind ik nog steeds ok, maar deze Accusation Blues is nog net iets beter.

avatar van Ploppesteksel
Inderdaad, dit album is netjes.
Zie hier net op London Live op JIM een of andere NY Dolls waar ik nog nooit van gehoord had; hun 1ste nummer; net hetzelfde deuntje als Take Your Hatt Off . Toch blijft dat nummer een uitschieter op dit constante rock n roll-album . Chapeau ! We hebben weer een jonge Belgische groep die zich bij de rockers mogen rekenen.

avatar van Ploppesteksel
En het blijft maar beter worden.
Back from the Grave, Take Your Hatt Off, Stole the Food & Sailing Black Seas zijn fantastische nummers.
Op naar de 4*

avatar van Stoner Rocker
Erg goede plaat, door deze plaat heb echt respect gekregen voor blues. Ik vind het erg knap hoe ze blues met rock gecombineerd hebben. Bijv. bij Four Eyes, het nummer begint lekker rock-achtig met een heerlijke openings solo en later in het nummer heb je een hele goede, relaxte blues breakdown in combinatie met een bluesharp die ze hebben. Hierbij ging ik helemaal uit mijn dak. Door de blues/rock combinatie heeft de plaat een hele erge vintage 70's sound en zou je niet denken dat het een plaat uit 2007 was. Accusation Blues is een aanrader voor mensen die van rauwe rock houden en toch iets fris willen horen.

avatar van andnino
Als ik hier nog eens in de winkel tegen aan loop issie van mij
Heb ze vanavond nog live aanschouwd... pfoe wat een heerlijk energieke show

avatar van Devoo
Heb ik nog live gezien. En hoewel het publiek zwaar kut was, vond ik de band geweldig goed!

rafke pafke schreef:
Jajaja,

ik heb ze in september gezien in de velinckx in tongeren. cedric stond de merchandising te doen; ik heb van hem men T-shirt gekocht en me them een leuk babbelke geslagen.
inderdeed 1 van de beste belgische bands !
ik heb zelden een band gezien die zo veel plezier heeft in muziek spelen.

3 april ga ik naar de atomic bitchwax kijken in gent. ze brengen de Uptempo Bluesmachines mee, Vlaamse stoner !
kan niet wachten om te gaan kijken

avatar van rafke pafke
Afgelopen vrijdag naar de allerlaatste El Guapo show ooit gaan kijken in de MOD in Hasselt. Yep, de Vlaamse rocktrots gooit na 12(?) jaar het bijltje erbij neer.

Het was een geweldige avond en voor al diegenen die er niet bij konden zijn, hou hunne myspace toch nog maar in de gaten, want later dit jaar verschijnt er nog een DVD van het concert.

Ook was vrijdag de nieuwe cd verkrijgbaar. Momenteel beperkt tot slechts 1000 stuks en dus vermoedelijk al uitverkocht. Ik heb geen idee of hier nog een extra pressing van komt. In ieder geval, deze nieuwe cd, gewoon genaamd "El Guapo Stuntteam" trekt de lijn van Accusation Blues nog iets verder door, waarmee ik wil zeggen dat het nog een tikkeltje toegankelijker is geworden. En dat levert een hoop fantastische nummers op! Check de myspace voor wat nummers!!!

avatar van andnino
Triest. Live een alleraardigst bandje. En ik heb Accusation Blues nog steeds niet gehoord...

Kingsnake
andnino schreef:

Als je het niet heb gehoord, hoe kun je het dan triest vinden?

avatar van andnino
Ik bedoel: triest dat ze uit elkaar zijn.

Kingsnake
andnino schreef:
Ik bedoel: triest dat ze uit elkaar zijn.

Sowwy

avatar van andnino
Het is inmiddels alweer 9 jaar geleden dat ik hier postte dat ik de band live had gezien en deze plaat graag wilde horen. Ik had een lijstje met nog te beluisteren albums, en daar belandde hij op.

Nu is het januari 2017, en ik heb dit lijstje weer eens opgedoken. Dankzij Spotify had ik deze plaat zo binnen handbereik, want de band mag dan gestopt zijn, de levendigheid van de muziek is er nog steeds.

Accusation Blues bevat lekkere uptempo rock & roll met wat blues erdoorheen. Niet te serieus, maar ook wel lekker rauw en "echt", en zelfs met wat meer muzikaliteit erachter dan gebruikelijk is in dit genre. De songs zijn van wisselend niveau, maar het wordt nergens slecht. Dit album is zeker de moeite waard als je warm wordt van bovenstaande genrebeschrijving.

avatar van metalfist
Ariaan schreef:
Erg laat bericht, maar Cedric Maes is tegenwoordig gelegenheidspresentator op Radio Willy (een Belgische digitale radiozender) en presenteert op dit eigenste moment de Riff Top 100. Hij heeft meer tekst en uitleg gegeven bij de "haat" ten opzichte van Wolfmother: blijkbaar hebben de heren van Wolfmother nogal duidelijk plagiaat gepleegd met een nummer van El Guapo Stuntteam en heeft hij daardoor wat een hekel aan de band gekregen. Geen idee om welke nummers het gaat trouwens, ik ken hem enkel van zijn Sore Losers periode en mijn kennis van Wolfmother geraakt ook niet verder dan hun debuut.