Jazzanova - The Remixes 2006-2016 (2017)

Duitsland
Jazz / Electronic
Label: Sonar Kollektiv

1. Spinning Motion - Naze [Jazzanova Remix] (8:06)
  2. Outlines - Listen to the Drums [Jazzanova Remix] (8:36)
  3. Parallels (Jazzanova serial remix) - Atjazz (8:22)
  4. Heritage Orchestra - Skybreaks [Jazzanova Remix] (6:48)
  5. Malika Ayane - Dimentica Domani [Jazzanova Remix Dub] (5:10)
  6. Paul Randolph - Believer [Jazzanova Remix] (7:00)
  7. Hugh Masekela - Stimela [Jazzanova Remix] (7:14)
  8. Furry Phreaks - All Over the World [Jazzanova Remix] (8:33)

met Terra Deva

9. Joe Bataan - Ordinary Guy [Jazzanova Rework Extended Version] (5:45)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Daar waar de eerste remixplaten van Jazzanova nog wisten te overtuigen door met name de selectie van sterke nummers, moet ik helaas constateren dat er nu toch wel sprake is van een glijdende schaal.

Jazzanova, waar voorheen de jazz in de naam ook nog echt betekenis had, richt zich steeds meer op Hip-Hop beats die mellow nummers dansbaar moeten maken. Dat doen ze al een tijdje, met wisselend succes, maar op deze plaat klinkt het allemaal opmerkelijk geforceerd. Toch blijft het eigen geluid van Jazzanova herkenbaar, wat de plaat redt.

Op een volgende plaat mogen ze wat mij betreft wel weer wat meer naar hun roots terug. De 1997-remixes weer een beluisteren in combinatie met de swingende Funkhouse Studio Sessions. Maar goed, Jazzanova heeft zich nog nooit laten leiden.