Splashh - Waiting a Lifetime (2017)

Rock / Pop
Label: Cinematic

1. Rings (3:30)
  2. See Through (3:11)
  3. Gentle April (3:42)
  4. Come Back (3:39)
  5. Honey and Salt (3:18)
  6. Look Down to Turn Away (5:54)
  7. Waiting a Lifetime (2:54)
  8. Closer (3:23)
  9. Under the Moon (3:51)
  10. No. 1 Song in Hell (3:43)
avatar van thetinderstick
Ik was best enthousiast over het debuut ('Comfort'). Frisse gitaarplaat met een paar pareltjes (met name 'All I Wanna Do'). Misschien had ik nog iets meer van ze verwacht op basis van het fantastische liveoptreden op Best Kept Secret destijds.

Nu dan het vervolg. Gaan ze zichzelf nu dan definitief op de kaart zetten?
Na Comfort hebben ze naar verluid 2 jaar zitten werken aan een plaat die 'Honey+Salt' zou gaan heten. Dit album zou meer 'synth/loop based dance music' worden. De fantastische single "Pure Blue" was in 2015 daar het eerste voorproefje van. Ook "Colour it In" was een single uit die periode (al vond ik die een pak minder). Het is wat electronischer en experimenteler allemaal.

Om de een of andere reden is 'Honey + Salt' volledig geschrapt en is de band aan een nieuw album gaan werken, 'Waiting a Lifetime', met een nieuwe drummer. Van wat nu bekend is, is de band terug gegaan naar de garagerock. 'Rings' is een lekkere binnenkomer, wat meer in het verlengde van het debuut. "See Through" en "Waiting a Lifetime" zijn ook prima tracks, maar toch land niet zo spannend als "Pure Blue".

"Rings":

SPLASHH - Waiting a Lifetime - YouTube

En omdat ie zo lekker is, "Pure Blue" (niet op deze plaat):
Splashh - Pure Blue - YouTube

avatar van VladTheImpaler
Prima vervolg op het debuut. Over het geheel klinkt het iets cleaner doordat er wat minder gebruik is gemaakt van distortion en effecten. De nummers zijn bij vlagen ook iets rustiger en misschien wat volwassener. Toch is de fijne dromerige sfeer gebleven en zijn er nog momenten waarop het tempo lekker word opgevoerd. Het enige wat misschien ontbreekt zijn één of twee absolute uitschieters die je snel ook los zou opzetten.

avatar van E-Clect-Eddy
Ik kende Splashh niet voor vandaag, maar ze komen deze kant op voor optredens dus maar even verkennen.

De eerste nummers die nu beluister van dit album bevallen me prima. Indie Rock / Pop Rock met een flinke dot synths, soms meer Ambient/ introvert zoals in Look Down to Turn Away. Hoor daar toch in het eerste deel een 70s synth geluid tot aan het begin van de zang.