LABtrio - Nature City (2017)

Belgiƫ
Jazz
Label: Outnote

1. Elevatro (7:08)
  2. Variation 15 (After Goldberg Variations in G Major, BWV 988) (4:01)
  3. Lumen (5:30)
  4. Ihor (9:50)
  5. Fugue (After Prelude and Fugue in B Minor, BWV 893) (6:01)
  6. Inside Now (7:48)
  7. Mental Floss (8:45)
  8. Happy Famous Artists (4:38)
  9. Amnesiac (5:34)
avatar van Supernormal
Dit weekend heb ik LABtrio live aan het werk gezien. Het is een trio dat intussen goed op elkaar ingespeeld is. De bassiste Anneleen Boehme kende ik nog niet, maar staat haar mannetje tussen deze twee sterke muzikanten. Altijd leuk zo'n jazz versie van Bach stukken, vooral als ze goed en vindingrijk zijn uitgevoerd. Die fuga is precies zo'n muziekdoosje dat nu en dan aangedraaid wordt, op gang komt, om even daarna terug stil te vallen. Het geeft een mooi effect. Dit piano trio is absoluut een aanrader om eens live te zien. De zaal was ook uiterst enthousiast.

Geeft nog maar eens aan dat je niet enkel je huis uit moet voor exotische namen, want dat er om de hoek ook muzikanten wonen die met boeiende projecten bezig zijn. Dringend terug wat Belgische en Nederlandse jazzparels uitspitten!

avatar van NGTNGT
Mijn favoriete album van de drie. De bewerkingen van de klassieke nummers zijn magistraal, met de soepele tempowisselingen. Eigenlijk is sowieso alles waar drummer Lander Gyselinck aan meewerkt het checken waard.