John Mellencamp - Mr. Happy Go Lucky (1996)

Label: Mercury

1. Overture (1:56)
  2. Jerry (4:23)
  3. Key West Intermezzo (I Saw You First) (4:54)
  4. Just Another Day (3:47)
  5. This May Not Be the End of the World (5:29)
  6. Emotional Love (3:20)
  7. Mr. Bellows (5:34)
  8. The Full Catastrophe (3:11)
  9. Circling Around the Moon (6:14)
  10. Large World Turning (3:54)
  11. Jackamo Road (1:37)
  12. Life Is Hard (3:15)
  13. What If I Came Knocking? [Live] * (5:26)
Hendrik68
Key West Intermezzo, Life is hard en What if I came knocking (nummer 13 die hier niet vermeld staat) zijn topnummers zoals we van Mellencamp gewend zijn. Voor de rest kunnen we deze CD rustig vergeten. Hij probeert allerlei nieuwe dingetjes. Een toeter in Jackamo Road, her en der wat oosterse geluidjes, maar dat is niet de Mellencamp die ik horen wil en bovendien klinkt het allemaal allesbehalve overtuigend. Hij sluit hiermee een mindere periode in zijn carriere af. HIj had beter van Human Wheels, Dance Naked en deze 1 CD kunnen maken met de 10 beste nummers, die dan voornamelijk op Human Wheels staan. Dan had je een gewoon weer een 4 of meer sterren album gehad. Gelukkig zouden er nog een hoop "minimaal 4 sterren" albums aankomen. Voor deze geldt dat bij lange na niet en 3 sterren is nog naar boven afgerond.

avatar van iggy
Ik dacht ik ga mijn frustratie's van me afschrijven daar ik niet bij het concert van john kon zijn. Maar natuurlijk kom ik hendrik tegen. Da's uiteraard niet erg. Maar ik ben het ook nog eens bijna roerend met hendrik eens. Dus echt verder kom ik niet want het berichtje dat ik wilde schrijven voegt niks toe aan het bovenstaande bericht van hendrik he he.

Het enige wat ik er nog aan kan toevoegen is dat het een vrij moody cd is geworden. John wilde er geen vrolijke plaat van maken. En dat ik overture, jerry en this may not be the end of the world. prima nummers vind. Voor de rest klopt het als een bus wat hendrik schreef.

Het nummer what if i came knocking staat toch op human wheels!?

Hendrik68
Klopt, hij is toegevoegd als live bonus track. Is dat niet bij alle uitgaven hiervan zo? Dat wist ik niet. Ik vind 3 sterren inmiddels niet meer naar boven afgerond. Vooral Key West Intermezzo is toch een heel goed nummer, maar ja zet je na deze CD Life death love and freedom op dan is het verschil aanzienlijk. Maar dan noem je er ook een. Ik vind dit met Dance Naked het minste album, maar nog steeds hoor ik ze graag. Dus de term dieptepunt is maar relatief.

Hendrik68
Het theater van het sentiment blikte gisteravond terug op 6 november 1996 en draaide een nummer uit de Amerikaanse charts van 1996. Tot mijn niet geringe verbazing draaiden ze Key West Intermezzo (I saw you first) op de Nederlandse radio. Dat moet zo ongeveer voor het eerst geweest zijn. Toch een compliment aan de artiest Mellencamp vind ik. Misschien dat er in Hilversum achter de schermen een fan werkt, dat kan natuurlijk ook. Maar buiten dat blijft het gewoon een topnummer.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Hoewel dit een wat vreemde eend in de bijt is in het oeuvre van John Mellencamp vind ik het best een aardig album.
Behoort overigens zeker niet tot zijn beste werk.
De geluidsfragmenten tussen de nummers door vind ik irritant.
In het nummer Emotional Love herken in weinig terug van de originele Mellencamp maar ik vind het wel een prima nummer.
Key West Intermezzo overtuigd mij nog het meest.