Milieu - Milieu (2006)

Label: Experimedia

1. Blue Islands (1:36)
  2. Cloud Counting (5:24)
  3. Raindrops (1:16)
  4. Six Fourteen (Revisited) (3:36)
  5. Public Parks in the 1980s (2:29)
  6. Sky Blue Dreamboat (0:40)
  7. Honeysuckles (7:24)
  8. Many Calm Streams (1:12)
  9. Three Maps (4:48)
  10. Daydream in the Grass (3:12)
  11. Susanna Hears (3:22)
  12. Foggy Monday Morning (2:24)
  13. Surrounds (1:45)
  14. A Thousand Hands (3:04)
  15. Vanishing Point (7:12)
  16. Over Hills (3:09)
  17. Watching the Sun Rise from the Bottom of the Sea (2:00)
  18. Sun-Day (7:40)
  19. Asleep Under the Moon (1:50)
  20. The Singing Pond (5:31)
  21. Night Closes Us In (1:54)
  22. Infinite Stairs (8:17)
avatar van eviljoke
Nieuwe milieu, gratis te downloaden op experimedia.net. Hij klinkt beter als de dubbelaar op Infraction. Feit is wel dat de spanningsboog van Brian serieus uitgerokken is. Het klinkt wel allemaal ok, maar ook niet meer dan dat. In plaats van albums à volonté te maken (volgens mij maakt ie er zelfs tussen de soep en de patatten), zou hij zich eens beter concentreren op een meesterlijk goed album. Als hij blijft voortdoen zoals nu, ga ik al mijn interesse in deze artiest verliezen.

avatar van Onderhond
Ik vind Milieu sowieso een artiest die voornamelijk leuk is om tijd op te vullen tussen de hoogtepunten.

Leuke middelmaat, omdat je nu eenmaal niet continue geniale muziek kan luisteren. Verwacht er eigenlijk ook niet meer van.

Sietse
tsja, ik zei dat ongeveer een jaar terug al...dit zat er gewoon heel hard aan te komen.

avatar van bas
bas
Nou, ik was in het begin ook sceptisch omdat Milieu zo VEEL muziek levert zo vlug achter elkaar (Hij steekt zelfs boven Venetian Snares uit!!) - Maar het klinkt allemaal toch verdraaid kwalitatief als je het de tijd gunt om goed te beluisteren. Ik zou dus zeggen: Laat je niet misleiden of afleiden door z'n snel groeiende muziek-catalogus maar download z'n albums (meeste zijn gratis op netlabels, inclusief deze) en geniet ervan, bv als je van Ochre houdt, of Sleepy Town Manufacture.

avatar van John Doe
ik zit een beetje te wachten tot anderen de betere dingen eruit filteren, misschien is dit zoeen iets beter werk? Op discogs lijken deze twee er onder andere wel enigzins bovenuit te schieten: Off The Aple gaan of New Drugs For Nuclear Families Of The Seventies (van wat ik nog niet gehoord heb), maar helaas zijn er nog niet zoveel mensen mee bezig.