God Dethroned - The World Ablaze (2017)

Label: Metal Blade

1. A Call to Arms (1:54)
  2. Annihilation Crusade (5:12)
  3. The World Ablaze (5:49)
  4. On the Wrong Side of the Wire (3:56)
  5. Close to Victory (4:36)
  6. Königsberg (1:11)
  7. Escape Across the Ice (The White Army) (4:06)
  8. Breathing Through Blood (4:11)
  9. Messina Ridge (3:39)
  10. The 11th Hour (6:41)
avatar van trebremmit
Had niet verwacht dat deze er nog zou komen, de laatste in de trilogie over de 1ste Wereldoorlog.
Erg benieuwd naar, er is al een clipje te bekijken van het nummer On the Wrong Side of the Wire op youtube, maar die vind ik nogal matig qua geluid, klinkt als mono, hopelijk wordt het album wel wat beter wat dat betreft.

God Dethroned - goddethroned.bandcamp.com

Gelukkig klinkt dit al aardig beter.

Het album krijgt her en der al goede recensies, dus dat belooft wat. Zin in!

SpaceyKid?
Supergaaf album van deze Nederlandse heren. Muzikaal is het allemaal in orde. De nummers zijn goed en het is prima geproduceerd.

Ik heb de deluxe-edition op cd met nog een bonus dvd

Zeer geslaagd ! Keep it on !!!

avatar van Flat Earth
Nee. Dit wordt hem niet voor mij. Klinkt allemaal superstrak enzo. Maar veel te over geproduceerd. Dat maakt dat het album aan mij voorbij trekt zonder echt indruk te maken. Ik hou er gewoon van, iemand links en iemand rechts gitaar horen spelen. Gitaren klinken nu als 1 grote zoemende muur van geluid.

avatar van trebremmit
Jammer, maar ik vind deze toch wat minder dan de twee voorgangers over de 1ste Wereldoorlog.
Veel langzame stukken met melodie, op zich niet erg, maar ik vind het nogal inspiratieloos hier, het had van mij wel een tandje harder en wat bijtender gemogen, het mist pit en echt goede nummers. Passiondale is wat dat betreft een stuk bruter, zodat die rustige stukken beter werken, hier wordt het wat gezapig.