Xavier Rudd - Live in the Netherlands (2017)

Australië
Folk / Roots
Label: SideOneDummy

1. Flag (6:05)
  2. Come Let Go (8:46)
  3. Food in the Belly (4:31)
  4. The Mother (8:59)
  5. While I'm Gone (3:22)
  6. Come People / Sacred (8:04)
  7. Breeze Intro (4:06)
  8. Breeze (6:14)
  9. No Woman No Cry (5:26)
  10. Messages (4:37)
  11. The Letter (4:27)
  12. Bow Down (6:35)
  13. Follow the Sun (7:01)
  14. Rise Up (1:49)
  15. Creancient (11:11)
  16. Let Me Be (4:37)
  17. Solace (4:51)
  18. Spirit Bird (9:01)
mathiepe
Het fantastische gevoel om weggeblazen te worden door een artiest die me voorheen al vaak wist weg te blazen. Xavier Rudd weet kippenvel op te wekken met dit live-album. Oude nummers worden in een fris jasje gestoken en de vibe houdt haast twee uur lang warm.

Normaal boeien live-albums me matig, maar deze is alvast een uitzondering. Bovendien geeft het een mooi inzicht in de man's uitgebreide repertoire.

avatar van Cannabooze
FE-NO-ME-NAAL!

Zo, dat is afdoende. ☺️

(Deze live registratie in Tivoli, Utrecht is echt de moeite waard. Hoogtepunten volgen elkaar op en ieder lied wordt fantastisch gebracht. Rudd en consorten geven hier een briljant concert waar je - zoals je op dit album kan horen - bij had moeten zijn.
Zelf ben ik hier (ook) niet bij geweest. Hierdoor is het nadeel van dit album: je blijft balen!)