Johnossi - Johnossi (2006)

Zweden
Label: Rough Trade

1. The Show Tonight (3:53)
  2. Execution Song (2:23)
  3. Glory Days to Come (2:55)
  4. There's a Lot of Things to Do Before You Die (2:40)
  5. Man Must Dance (2:36)
  6. Family Values (3:29)
  7. Press Hold (4:34)
  8. Happiness a La Mode (4:17)
  9. From Peoples Heart (2:52)
  10. Santa Monica Bay (2:35)
  11. The Lottery (4:01)
  12. Summerbreeze (2:52)
avatar van Irish
ik ken maar een paar nummers, erg leuk! uitschieter: glory days to come *3

avatar van StuF
verdomd rauwe stem voor zon jong knaapie. the meaning of rock n roll klinkt erin door. respect.
vergelijkbaar creatieve omgang met minimaal gitaar en drumwerk als een jack white. doeltreffend

avatar van Schuller
dit is zo'n geweldig album.. Luister hem af en toe al vanaf zijn release.. verveeld je nooit hiermee..!

Heerlijk tempo ook in dit album gecombineerd met een paar rustige nummers zoals family values, summerbreeze.

Het eerste nummer dat ik hoorde via last.fm was santa monica bay. Dankzij dit nummer heb ik het album gedownload en zeker met succes. 1 van de beste albums..

avatar van StuF
het is gewoon een geweldige band. zouden meer mensen moeten oppikken dit.

avatar van Hedser
Johnossi is een leuk bandje. Doet wel een beetje denken aan Mando Diao, alleen dan net wat minder goed. De beste nummers zijn Execution Song en Man Must Dance.

avatar van Guinness1980
Hedser schreef:
Doet wel een beetje denken aan Mando Diao, alleen dan net wat minder goed.

Ik vind Johnossi beter dan Mando Diao. Maar meot eerlijk bekennen dat ik alleen mavericks ken, deze plaat moet ik nog gaan luisteren.

Ik ken dit album wel (en de andere twee ook) en vind ze minstens even goed als Mando Diao. Eigenlijk wel beter als je ernaar kijkt dat Mando Diao met vijf zijn en Johnossi maar met twee! Het meest verbazend vind ik dan ook dat Johnossi live net zo'n vol geluid heeft als op plaat.
Man Must Dance was geloof ik het eerste dat ik van ze hoorde, en ik hou nog steeds van dat nummer. Er staan echter zoveel andere geniale nummers op dit album, zo jammer dat je maar 3 favoriete tracks mag noemen.
Execution Song bijvoorbeeld is lekker rauw en straight forward en There's A Lot Of Things To Do Before You Die blijft maar beter worden. Op de een of andere manier heeft dit album iets luchtigs, iets wat op de andere albums minder is.
Verder ken ik niet veel zangers met zo'n volle, veelzijdige, rauwe stem als de zanger van Johnossi. Ik kan er uren naar blijven luisteren.
En dan die gitaarsolo's en riffs wow! Dat dat met een (weliswaar semi-) akoestische gitaar is gedaan zeg. Ik noem bijvoorbeeld Santa Monica Bay en Press Hold!
Al met al blijft dit een van mijn favoriete bands (voor zover het een band te noemen is), en is er geen één nummer dat me niet bevalt.

avatar van Hedser
Kolere, wat een lekker album is dit toch. Werkelijk elk nummer is raak!