Ensiferum - Victory Songs (2007)

Finland
Label: Spinefarm

1. Ad Victoriam (3:10)
  2. Blood Is the Price of Glory (5:16)
  3. Deathbringer from the Sky (5:10)
  4. Ahti (3:55)
  5. One More Magic Potion (5:18)
  6. Wanderer (6:30)
  7. Raised by the Sword (6:07)
  8. The New Dawn (3:40)
  9. Victory Song (10:35)
  10. Lady in Black * (4:34)
weer een nieuw geniaal album van Ensiferum
maar toch wel een klein beetje anders dan we van ensiferum kennen
maar daarom zeker niet minder en dus weer een aanrader voor je collectie

matthioso
machtig album! Voor mij hun beste tot nu toe
fav nummers: 'Wanderer' en 'Ahti'

een dikke 5 van score

avatar van Ploppesteksel
Welk soort Metal is dit ?
Is dit 'brul'-metal ?
Zoniet wil ik het wel eens proberen ..

Viking metal.

avatar van Ploppesteksel
Ik ben niet zo héél bekend in Metal
Wordt er echt in gebruld ?
Met welke bands kan je het zowat vergelijken ?
Welke bekende bands

avatar van Space_Lord
Vorige zanger leek qua growls sterk op die van children of bodom, en in het refrein gebruiken ze vaak cleane zang. Zeer catchy muziek, niet alleen voor de verstokte metalheads dus .

avatar van Space_Lord
dat gezegd zijnde heb ik deze wel nog niet gehoord, is ie van het zelfde niveau als de vorige 2?

avatar van tiempy
hun beste album.
2 keer live gezien.. en in de lente nog 1tje op de planning! lekker meebrullen.
dit album bevat gewoon geen slechte, of mindere nummers.

stuk voor stuk geweldig.
geen favorieten.

5 stars!!! Amasing

avatar van dennisrammstein
Ga ze live zien op Paganfest in Tilburg, all-time favoriete band geworden

avatar van laurensio
Geweldig album dit, geen enkel slecht nummer. Soms vind ik liedjes alleen wel op elkaar lijken, maar eigenlijk maakt dat ook weer niet uit omdat die nummers waarop ze lijken goed zijn! Om die reden geen 5* maar 4.5*. Alsnog heel netjes, heb zin in Pagan fest 3/4/2008!!

Elk nummer is geweldig

avatar van master-rens
Heb dit album ongeveer een maand geleden gekocht voor 15,50 euro.
Kijk ik op large.nl zie ik dattie afgeprijsd is naar 7,99!!
Balen zeg

Con5pir4cy schreef:
weer een nieuw geniaal album van Ensiferum
maar toch wel een klein beetje anders dan we van ensiferum kennen
maar daarom zeker niet minder en dus weer een aanrader voor je collectie

wat is er zoveel anders aan dan?

avatar van Devoo
Deze gaat nog meer de Melodic Metal Tour op vind ik. Het is toch net een iets ander geluid dan de vorige albums.

Devoo schreef:

Niks mis mee toch?

avatar van horrorfreak7
master-rens schreef:

wat is er zoveel anders aan dan?

Andere vocalist, andere bassist, andere drummer.

Het is ook een stuk catchier en Petri is niet zo aggresief als Jari (oude vocal).

avatar van master-rens
Oke, dat het catchier is heb ik gemerkt en minder agressieve vocals ook, daarom ben ik ook zo gecharmeert van Victory Songs.

avatar van Norre
Iets minder dan de vorige albums, het boeit wat minder. Zeer mooie opener en afsluiter wel. 3.5*

avatar van Phoebe318
Het eerste album van Ensiferum die ik in handen kreeg. Eigenlijk, het was de eerste folk-metalband die ik echt goed ging luisteren. En dit album viel me heel goed in de smaak! De afsluiter Victory Song vind ik gewoon ronduit heerlijk!

Berichten verplaatst naar Ensiferum

leander?
Beetje te veel power invloeden. Te makkelijk, bijna poppy. In ieder geval een stuk minder sfeervol dan, bijvoorbeeld, selftitled. Leuk uitgevoerde folkmetal, maar dit is al veel origineler en smaakvoller gedaan.

Ensiferum is een van de voortrekkers van het genre, maar deze is een beetje matig. Hoewel ik ze moet meegeven dat afsluiter Victory Song inderdaad geweldig is.

Ik ben niet zo een agressieve metal fan maar ik kan hier toch wel van genieten.

avatar van Fleppie
Mijn versie bevat als bonus (behalve een dvd) een cover van de Uriah Heep klassieker 'Lady in black'.
Reden om weer eens naar Uriah Heep te gaan luisteren.