Bukkene Bruse - Steinstolen (1998)

Noorwegen
Folk
Label: Heilo

1. Numedalshalling (4:12)
  2. Min Gut (3:10)
  3. Steinstolen (2:22)
  4. Springar I Dur (2:08)
  5. Folketone Fra Sunnmøre (4:08)
  6. Runarvisa (4:58)
  7. Ein Annan Halling (3:44)
  8. Maria, Hun Er en Jomfru Reen (3:33)
  9. Margrete (2:30)
  10. Kjellstadhallingen (3:31)
  11. Løvehjerte (4:29)
  12. Stev (4:14)
  13. Kjetil (3:03)
  14. Bruremarsj Fra Østerdalen (3:13)
avatar van Nagelschip
Dit is nog steeds een grote favoriet van mij.
5,0 sterren spreken dan ook voor zich!

Bukkene Bruse is een groep uit Noorwegen welke traditionele muziek uit hun thuisland maken; op een geweldige, vooral liefdevolle manier. Alles klinkt compleet, alles klinkt mooi, met dromerige, vooral erg mooie vocals, en volledig traditionele instrumenten als verschillende violen, nyckelharpa mondharp, fluiten, etc.

Grote aanrader voor mensen die..... Sigur Ros zat zijn. Of is dat een foute uitspraak?

Mooie filmpje op TVfolk.net, geweldig nummer van Bukkene Bruse.

avatar van Nagelschip
Blijft lekker dit. Zelfs op deze kerstnacht. Mooi werk uit Noorwegen.

DonDijk
Nagelschip schreef:

Nee hoor, geen foute uitspraak.....
Ben het er alleen voor geen milimeter mee eens, dit is middeleeuwse gejengel op de vierkante meter en ik word er alleen maar zenuwachtig van. Een 2!