Dinah Washington - Mad About the Boy (1992)

Alternatieve titel: 18 Great Songs

Jazz
Label: MoviePlay

1. Mad About the Boy (2:48)
  2. What a Diff'rence a Day Makes (2:29)
  3. Smoke Gets in Your Eyes (3:21)
  4. Such a Night (2:26)
  5. Time Out for Tears (2:55)
  6. Harbour Lights (2:36)
  7. Trust in Me (3:00)
  8. This Bitter Earth (2:26)
  9. Unforgettable (2:41)
  10. September in the Rain (2:07)
  11. Make Me a Present (2:49)
  12. I Wanna Be Loved (2:42)
  13. Salty Papa Blues (2:28)
  14. Mixed Emotions (3:53)
  15. If I Were a Bell (2:05)
  16. Teach Me Tonight (2:44)
  17. If I Loved You (2:25)
  18. Keeping Out of Mischief Now (2:49)
avatar van EttaJamesBrown
Ooit heb ik deze gekocht voor Mad About The Boy. Eigenlijk nooit volledig beluisterd en dat is zonde, besef ik nu. Het is geen Etta maar schuurt er dicht tegen aan. Heerlijk en pijnlijk.

avatar van heartofsoul
EttaJamesBrown schreef:
. Het is geen Etta maar schuurt er dicht tegen aan. Heerlijk en pijnlijk.

Dat is waar - en beiden zijn zangeressen van hoog niveau, maar Etta James is oorspronkelijk meer rhythm and blues, en Dinah Washington was een jazzvocaliste met cross-overs naar pop, blues en zelfs een beetje country. Ooit moest ik wennen aan haar soms schelle stem, maar ik werd toch al snel een liefhebber, en bezit nu een aardig rijtje cd-albums die op haar naam staan. Gisteren kwam ik bij een kringloper dit compilatie-album tegen, en bij thuiskomst ging het -hup- in de speler. Goede annotatie ontbreekt, maar het staat vol oude hits, waaronder een paar die ik niet kende (of herkende). "Such A Night" bijvoorbeeld, een hit voor Dinah Washington in 1954, en later de hitparade ingezongen door Elvis Presley (1960). Overigens - er staat naar mijn smaak geen enkel minderwaardig nummer op deze cd, en ik denk dat ie straks wéér de speler in gaat - zo'n soort album is het.