Taj Mahal & Keb Mo - TajMo (2017)

Blues
Label: Concord

1. Don't Leave Me Here (5:02)
  2. She Knows How to Rock Me (2:40)
  3. All Around the World (3:22)
  4. Om Sweet Om (3:35)

met Lizz Wright

5. Shake Me in Your Arms (5:58)
  6. That's Who I Am (4:17)
  7. Diving Duck Blues (4:28)
  8. Squeeze Box (3:16)
  9. Ain't Nobody Talkin' (4:00)
  10. Soul (6:00)
  11. Waiting on the World to Change (2:42)
avatar van potjandosie
het eerste samenwerkingsalbum van 2 blues grootheden, de inmiddels 83-jarige Taj Mahal en de 73-jarige Keb Mo (Kevin Moore) van wie de sinds 1968 in de muziek actieve Taj Mahal de meest indrukwekkende staat van dienst heeft.

het zijn met name de akoestische klein gehouden country/blues nummers die indruk maken en niet toevalligerwijs zijn dat covers, zoals "She Knows How to Rock Me" (William Lee Perryman), "Diving Duck Blues" (John Estes) en de John Mayer cover "Waiting on the World to Change" met backing vocals van Bonnie Raitt. ook "Shake Me in Your Arms" (Billy Nichols) dat als een spontane blues boogie klinkt en de aanstekelijke Who cover "Squeeze Box" (Pete Townshend) willen enigszins beklijven.

helaas geldt dat niet voor de 6 veelal co-written nummers van Keb Mo die weinig memorabele melodieen bevatten, mainstream up-tempo blues/pop laten horen en lijden aan overproductie (teveel blazers en achtergrondzang) met het "catchy" "Soul" met Afrikaanse en reggae klanken als dieptepunt. zijn "Ain't Nobody Talkin" is 1 van de weinige, goede zelfgeschreven liedjes.

hoewel het spelplezier er vanaf spat een lichte tegenvaller. had deze grootmeesters graag gehoord in een minder vol gepropte en minder gepolijste productie. beiden hebben solo een stuk betere albums gemaakt.

dit jaar (2025) verscheen het resultaat van hun tweede samenwerking "Room on the Porch".

Album werd geproduceerd door Keb' Mo' & Taj Mahal
Recorded at Stu Stu Studio, Nashville, Tennessee

avatar van spinout
Erg tegenvallend album. Alleen het openingsnummer is de moeite waard.

avatar van potjandosie
dat openingsnummer ervaar ik juist als 1 van de de minste nummers spinout maar smaken verschillen. er staan wel een aantal nummers op die de moeite waard zijn, maar inderdaad je zou meer verwachten van muzikanten met deze status. verlaagd naar 3 sterren.