Glen Campbell - Adiós (2017)

Country
Label: Universal

1. Everybody's Talkin' (2:56)
  2. Just Like Always (3:48)
  3. Funny How Time Slips Away (3:31)

met Willie Nelson

4. Arkansas Farmboy (3:31)
  5. Am I All Alone (Or Is It Only Me) [Intro] (0:45)

met Roger Miller

6. Am I All Alone (Or Is It Only Me) (2:31)

met Vince Gill

7. It Won't Bring Her Back (3:31)
  8. Don't Think Twice, It's All Right (2:34)
  9. She Thinks I Still Care (3:55)
  10. Postcard from Paris (4:32)
  11. A Thing Called Love (2:19)
  12. Adiós (3:04)
avatar van Wandelaar
Definitief laatste album van deze 81-jarige legende. Campbell lijdt al langere tijd aan Alzheimer en is in de laatste fase van zijn ziekte. Een afscheid dus. Adios, Rhinestone Cowboy!

avatar van Bartjeking
Hartverscheurend. Mijn moeder is 20 jaar jonger, maar heeft dezelfde ziekte, dus helaas is de nachtmerrie die ik een jaar of 5 geleden bij een plaat van Glenn Campbell poste, toch waarheid geworden. Vond het dan ook vreemd dat hij in deze fase nog teksten kon onthouden; maar de opnames dateren van een paar jaar geleden las ik.
Ghost on the Canvas vond ik een plaat van formaat, deze is vooral door het sentiment er omheen een mooi afscheid van de man geworden.
Ik raad iedereen ook aan om de docu te kijken over zijn laatste tour. Knappe jongen die het droog houdt.

avatar van spinout
Ik las dat iemand naast Glen (met één n) stond, om de teksten in te fluisteren. Op de Jimmy Reed manier dus. Dit zijn de nummers, die Glen nog wilde opnemen. Een aardige keus, waarvan vooral het openingsnummer goed gelukt is.

avatar van vigil
Tja, is het lijkenpikkerij (op voorhand berekend), een eerbetoon, een laatste wil vanuit de artiest of een afsluiting van een artiestenleven. Wellicht een combi van dit alles.

avatar van Edgar18
vigil schreef:
Ik neig naar die laatste twee. In de documentaire zie je ook dat hij aangeeft deze muziek nog op te willen nemen. Volgens mij zijn het favoriete nummers van hem die hij nog niet eerder had opgenomen. De opnamen zijn wel al een jaar of vijf oud dus waarom ze zolang gewacht hebben met uitbrengen? Je eerste optie zou een mogelijkheid zijn al heb ik niet het idee dat de erven zich enige zorgen hoeven te maken over geld.

avatar van spinout
She thinks I still care is al in 1972 op Glen Travis Campbell verschenen, dus die had Glen in ieder geval al eerder opgenomen. Van de andere nummers weet ik dat niet. Op Spotify staat een hoop van Campbell; genoeg om me even zoet te houden.