Bubblemath - Edit Peptide (2017)

Rock / Jazz
Label: Cuneiform

1. Routine Maintenance (12:41)
  2. Avoid That Eye Candy (3:53)
  3. Perpetual Notion (6:56)
  4. A Void That I Can Depart To (10:07)
  5. Get a Lawn (6:20)
  6. Making Light of Traffic (8:58)
  7. Destiny Repeats Itself (7:23)
  8. The Sensual Con (7:36)
Een zeer boeiende achtbaan voor de gevorderde progliefhebber die houdt van hoog actieve en uiterst gedetailleerde, soms zelfs conflicterende, Math-rock/american prog. Dat ze bij Cuneiform Records een neusje hebben voor kwalitatieve bands in de buitencategorie wordt met deze release wederom onderstreept. Bubblemath laveert in de geest van Frank Zappa, Echolyn, Gentle Giant, Umphrey's Mc Gee en Magellan. Hoewel dit album op een bepaalde manier toch toegankelijk te noemen valt vraagt de complexe Jazzy, funky, fushion en avant-gardistische inslag, die vaak geheel onverwacht vermengt wordt met eclectische en hectische patronen, aardig wat doorzettingsvermogen van de luisteraar. Eenmaal de tijd geïnvesteerd in deze intellectuele krachtpatserij blijkt dit album een progparel te zijn die diegene die zich stukgebeten hebben op het magistrale As the World sprakeloos achterlaat, wat een muzikaal vakmanschap.