MacAlpine-Aldridge-Rock-Sarzo - Project: Driver (1986)

Rock / Metal
Label: Shrapnel

1. Nations on Fire (2:52)
  2. Writings on the Wall (3:03)
  3. Stand Up and Fight (3:49)
  4. Nostradamus (6:16)
  5. Unknown Survivor (3:39)
  6. Fantasy (3:30)
  7. Slave to My Touch (3:34)
  8. I Can See It in Your Eyes (4:32)
  9. You and I (3:50)
Empyrium
Sterk U.S. Power Metal album, stevige en met prima songs en gitaarwerk.

Nations on Fire, Unknown Survivor, Writings on the Wall, Nostradamus zijn de hoogtepunten.

avatar van Von Helsing
Top album en op zoek naar een geremasterde versie. Een verborgen juweel uit het brede Metal spectrum.

avatar van Kef
Kef
Deze vandaag voor 1 Euro gekocht. Prima plaat luisterd lekker weg.
Wat me op valt is dat Mr. Aldirge kwa uiterlijk al 59 jaar het zelfde eruit ziet.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Prachtig album van MacAlpine Tony (gitaar en toetsen), Aldridge Tommy (drums), Rock Robert (zang) en Sarzo Rudy (bass). De gitaaruitbarstingen van Tony M. zijn om duimen en vingers af te likken en de songs zijn meer dan ok, snelle nummers, trage nummers, de tegelplakker van dienst. Iets minder zijn de galmvolle typische Shrapnel productie en sommige zangpartijen die iets te rauw zijn en meer zuiverheid konden bevatten. Sinds gisteren heb ik deze op vinyl op de kop kunnen tikken naar aanleiding van een meeting in Nijmegen (het was maar 270 kilometer rijden met de auto ) en voor 5 eurokes was dit de mijne. Mijn voorkeur gaat uit naar de iets hardere A-kant (de eerste vier nummers voor de cd-generatie). Bijzonder hilarisch vind ik de groepsfoto op de achterkant. Aldridge heeft inderdaad al zijn hele leven dezelfde kop haar, maar het haar van Tony MacAlpine blijft maar de lucht ingaan. Een dikke vette verdiende vier... Niet voor iedereen weggelegd maar voor mij blijft dit een genietbaar metalalbum.

avatar van Von Helsing
Nations of Fire, Writings on the Wall en Unknown Survivor zijn de snellere nummers. Alle drie zitten ze goed in elkaar maar uitstekende solo's van Macalpine. Nostradamus en You And I zijn de langzamere stukken. Toch mis ik zo nu en dan wel die Mike Varney releases, op ze minst degelijk te noemen (Dr. Mastermind) of zoals deze een vette aanrader.

Vooral door de degelijke rhythm sectie van Whitesnake (bass player Rudy Sarzo & drummer Tommy Aldridge) 100% geslaagd.
Tony MacAlpine is altijd goed maar soms is de rhythmic begeleiding wat minder staccato.

Meneer Bungel
Ken deze band als M.A.R.S., maar vooruit. Kent iemand deze plaat ook, misschien?

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Meneer Bungel, volgens mij heeft dat album niets te maken met deze plaat: klik. Het was eventjes zoekwerk maar graag gedaan.

Meneer Bungel
Vreemd dat het bij M.A.R.S. staat dan, maar het zal idd wat anders zijn. Dank u!

avatar van wizard
Degelijk metalalbum. Met name de snellere nummers bevallen me goed. Tragere nummers als You and I zijn me net wat te glad en glamachtig.

avatar van Brutus
Valt mij wat tegen dit album. Had er meer van verwacht.

avatar van hnzm
Ondanks topnamen als MacAlpine-Aldridge-Sarzo overheerst bij mij de irritatie over zanger Robert Rock. Hij probeert volgens mij veel te krampachtig steeds de powervocalist uit te hangen. Net geen onvoldoende, maar ik krijg ook geen enkel moment het gevoel dat ik in de toekomst nog eens zin krijg dit opnieuw op te zetten. Ander vinyl met Rob Rock - Impellitteri (1987) en Joshua - Intense Defense (1988) - heb ik om die reden het afgelopen jaar verkocht via Discogs. Blijkbaar is er nog wel een markt voor dit soort muziek

avatar van ZAP!
hnzm schreef:
...Blijkbaar is er nog wel een markt voor dit soort muziek
Kan ik me levendig voorstellen, dit is een fijne plaat. Rock vind ik niet krampachtig overkomen, maar hij heeft natuurlijk wel een bepaalde stijl.