The Gift - Altar (2017)

Portugal
Pop / Electronic
Label: La Folie

1. I Loved It All [Intro] (4:42)
  2. Clinic Hope (4:43)
  3. Big Fish (4:46)
  4. Love Without Violins (4:48)

met Brian Eno

5. Vitral (4:38)
  6. Malifest (4:25)
  7. You Will Be Queen (4:39)
  8. Lost and Found (5:03)
  9. Hymn to Her (4:49)
  10. What If... (4:39)
avatar van E-Clect-Eddy
Ha! daar is die dan, het door Brian Eno geproduceerde album... ontsnapt aan mijn aandacht maar aanbevolen door Spotify. Brian heeft ook nog een behoorlijk vocaal aandeel op Love Without Violins.

Verder is deze gemixt door niemand anders dan Flood, wel bekend van productie en techniek voor The Associates, Cabaret Voltaire, Marc And Mambas, The Mighty Wah!, Erasure, Nick Cave And The Bad Seeds, Nine Inch Nails, Depeche Mode... met andere woorden twee keien uit de 80s/90s die deze Portugese band te hulp komen.

Pop Rock Electro aldus Discogs > Synthpop is ook niet ver weg wat mij betreft als je een nummer als Clinic Hope hoort. Terwijl in de andere single Big Fish een mix van Indie Rock en Synthpop is.

De muziek klinkt prima, het is echte de stem van deze zangeres Sónia Tavares die ik als de grootste handicap ervaar, die maakt niet zo veel indruk. De band bestaat al 20 jaar en de zangeres is 'pas' 40 maar behalve dat Engels met net iets te veel accent is ze gewoon niet heel vocaal begaafd. Op het podium is ze gewoon een beest en dan wordt je dus afgeleid, plus kan de stem iets verborgen worden in de mix. Op het album staat deze vanzelfsprekend iets meer naar voren in de mix.

Maar als geheel is het een goed album, iets wat Retro zonder gedateerd te klinken.