Excalion - Waterlines (2007)

Finland
Label: Limb

1. Wingman (3:57)
  2. Life on Fire (4:13)
  3. Losing Time (4:16)
  4. Ivory Tower (3:50)
  5. I Failed You (5:03)
  6. Arriving as the Dark (3:27)
  7. Streams of Madness (3:53)
  8. Delta Sunrise (5:28)
  9. Between the Lines (4:26)
  10. Soaking Ground (6:30)
  11. Yövartio * (3:25)
avatar van Nergal131
Zeer amusante release van deze Finnen, ze brengen echter niet echt nieuwe zaken maar wat ze brengen is goed genoeg om het gebrek aan originaliteit hun niet kwalijk te nemen. Catchy riffs, goede vocals, amusante soli, .... het zit er allemaal in.

Zoals Nergal131 al zegt, weinig origineels, maar hetgeen wat ze leveren is van hoge kwaliteit. 4,5*
Favoriet is Ivory Tower.

avatar van jasper1991
Powermetal lijkt me? Op wat voor bands lijkt het?

avatar van Gerards Dream
Stevig plaatje uit Finland. Duidelijk vanaf noot nummer één in elkaar gezet met de nodige motivatie in de goedd zin van het woord. De songs hebben een heerlijke uptempo drive de zanger is bezig zijn longen uit het lijf te zingen. Het hele album lang blijft de goede drive behouden. Tevens valt op dat de instrumentatie goed in elkaar zit. De productie sluit daar naadloos op aan. Deze is helder en open van aard. Hetgeen het luisteren tot laat maar zeggen tot een soort feestje maken. Door alle genoemde factoren is het album sneller voorbij dan me lief is.

Ik ben niet zo overtuigd van deze plaat. Muzikaal klinkt het allemaal goed, maar weinig opvallende nummers. En die zanger gaat in het hoge regionen irriteren.