Kevin Ayers - That's What You Get Babe (1980)

Label: BGO

1. That's What You Get (3:16)
  2. Where Do I Go from Here (2:39)
  3. You Never Outrun Your Heart (3:06)
  4. Given and Taken (2:54)
  5. Idiots (3:07)
  6. Super Salesman (5:03)
  7. Money, Money, Money (3:12)
  8. Miss Hanaga (3:18)
  9. I'm So Tired (2:36)
  10. Where Do the Stars End (3:04)
EVANSHEWSON
Dit is de plaat van Kevin Ayers die ik ooit nog op elpee had, en waar ik enorm van genoten heb. Op Allmusic vinden ze deze nèt wat minder, maar begrijp dat niet.
Hij heeft veel airplay gekregen, dankzij radiovriendelijke songs als Miss Hanaga, Money Money Money (Your Money goes back to the Rich) en het zéér leuke Super Salesman.

Onbegrijpelijk dat niemand dit ontzettend leuke plaatje anno 2007 nog schijnt te kennen, ik zoek deze nu al jàààààren op cd, helaas, ik vind hem niet!
4 sterren, want voor zover ik me herinner heb ik die op elpee destijds gewoon grijsgedraaid!

Dit is pure nostalgie voor mij! ****

(Schik me rot dat hij maar een goed half uurtje duurt!)

EVANSHEWSON
Kent dan niemand deze formidabele plaat van één van de meest miskende singer-songwriters ever ?

EVANSHEWSON schreef:

Ik heb deze plaat ook in de kast staan, wel een goed album maar ietsje minder goed dan "The Confessions of Dr. Dream and Other Stories" of "Yes we have no mananas" of "Whatevershebringswesing" of "Shooting at the moon".

Harald schreef:

Die Whatevershebringswesing en ook Joy of a Toy heb ik pas de laatste paar jaar ontdekt en gekocht, puur uit frustratie dat ik deze nergens kan vinden.

Want deze heb ik meegemaakt ten tijde dat de singles ervan zeer veel airplay kregen - en terecht - en ik had toen nog nooit eerder van deze beste nogal luie man gehoord.

Ik las gisteren trouwens in MOJO dat de man een nieuwe en steengoede plaat uit heeft. Ik mag hopen dat die hier binnenkort wordt toegevoegd op de site ?

EVANSHEWSON schreef:

Klopt, The Unfairground heet zijn nieuwe plaat en moet absolut goed zijn. Ik moet deze nog kopen.

Op deze site kan je deze luisteren:

Ook Robert Wyatt heeft bijna tijdgelijk een nieuwe plaat gemaakt , "Comicopera ". In de nieuwe Uncut staat trouwens een interessant interview met Rober Wyatt

EVANSHEWSON
Harald, bedankt, Robert Wyatt is inderdaad ook een interessante artiest die wat meer aandacht mag krijgen!

EVANSHEWSON schreef:

Afgelopen week heel vaak Rock Bottom en Little Red Record (Matching Mole) gedraaid. Fantastische platen!

Harald schreef:

Ik moet tot mijn scha en schande toegeven dat ik enkel "His Greatest Misses" in huis heb, maar ik zal mijn best doen de man wat meer te gaan ontdekken...

EVANSHEWSON schreef:

Muziek heeft geen begin en ook geen eind. Dus....je kan niet alles ijn huis hebben. Maar we doen ons best, toch?

Father McKenzie
Staat hélemaal bovenaan mijn verlanglijstje, op elpee heb ik deze grijsgedraaid, superplaat gewoon.
En pure jeugd-nostalgie van in het jeugdhuis is dit nog voor mij!

Nergens vind ik hem, moet het toch maar eens via de import proberen denk ik...

avatar van Flemming
Ken hem door en door, veel gedraaid en van genoten, goeie plaat. Zet hem graag af en toe nog eens op.