Then Jerico - First (The Sound of Music) (1987)

Label: MCA

1. Let Her Fall (3:24)
  2. Blessed Days (3:46)
  3. Laughter Party (3:48)
  4. Stable Boy (4:28)
  5. The Motive (Living Without You) (5:47)
  6. Muscle Deep (4:02)
  7. Prairie Rose (5:06)
  8. A Quiet Place (Apathy and Sympathy) (4:55)
  9. Play Dead (4:39)
  10. The Hitcher (6:07)
avatar van Saldek
Fris geluid, al lijk ik duidelijk een U2-spoor te bespeuren. Was toen helemaal freak van de toen veelbelovende 'Then Jericho'. Dit hele album is van een consistente kwaliteit rockmuziek. Persoonlijk vind ik dit echt een zomerplaat: lekkere gitaar, subtiel gesynthed, niet al te moeilijke songs.........echt helemaal o.k. Heb ze 1 keer live gezien en jammer was dat de zanger on stage die al-bepalende overtuiging miste. Slecht waren ze niet, maar de energie van de muziek bleef op het podium en vond niet de durf zich te geven aan het publiek. Desniettemin haal ik deze zo nu en dan uit de kast(vooral 's zomers) en is het nog altijd een genot voor de oren. Top, 4,5

avatar van TEQUILA SUNRISE
Goede plaat met duidelijke U2 invloeden, heb er nog steeds spijt van dat ik dit album nooit heb aangeschaft, stom stom.
Ben al jaren op zoek naar deze plaat in elke respectabele platenzaak, maar het album schijnt niet meer uitgebracht te worden, heb ik me laten vertellen.
Wie of wie heeft de gouden tip voor me?

Ja, vandaag voor 3 Euro kunnen scoren. Mooi album. Ik vond The Motive altijd wat weg hebben van Motorcycle Emptiness van Manic Street Preachers Mijn album heeft een andere volgorde van nummers, en er staat ook nog een dub versie van Fault op en een Tokyo Mix van Blessed Days.

deric raven schreef:

Waar heb je dit album in hemelsnaam gevonden????
Op een rommelmarkt ofzo???
Ik ben jaloers op je.

Vinylarchief in Nijmegen; Tweede hands platenzaak; ook al jaren naar op zoek geweest.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Bedankt voor de tip deric, ik heb deze platenzaak vandaag gebeld. Aardige lui, ze hebben mijn telefoonnummer en zodra er weer een exemplaar binnenkomt geven ze me een belletje!!!!
( Ik heb overigens een lichte voorkeur voor de CD versie )

Ik heb daar dan ook de CD versie gekocht. Als ik er ooit nog ergens tegen aan loop, dan zal ik hem wel voor je mee nemen.

deric raven schreef:

Alvast hartelijk dank Deric.
Ik blijf zelf natuurlijk ook naarstig zoeken.

avatar van Guillaume
Ook een "musthave" voor mij. Ik kan de cd ook nergens vinden
The Motive blijft na al die jaren een geweldige song!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dit weekend het album van een vriend geleend die de plaat op CD heeft en als de wiederweerga op mijn I pod gezet.
Kan hem nu op mijn gemak beluisteren.

avatar van edje1969
Tegenwoordig treden deze heren weer op maar in de jaren 80 bleef het helaas maar bij 2 albums. Big Area vind ik net iets beter (wat gevarieerder). Maar... hier staan ook geen fillers tussen. Heerlijk stuwende melodieuze rockmuziek. 4 uitspringers wat mij betreft...Let Her Fall, Motive, Muscle Deep en....The Hitcher.

Parlotones
deric raven schreef:

Ken je ook de band Escape with Romeo met oa het prachtige Somebody.

Ik ken alleen Love Alchemy van ze goed, die staat in de kast.

Deranged
Vind The Motive een erg goed nummer. Maar wel zo'n beetje hun enige goede nummer.

Na pakweg 20 jaar zoeken de CD bij Variaworld te Deventer gevonden voor € 8,99
Nog nooit zo snel iets online besteld.
Vandaag binnengekomen en ben er bijzonder blij mee.