Brother Ape - Karma (2017)

Zweden
Label: Freia

1. Oblivion (5:49)
  2. If I Could (1:57)
  3. Sixteen (4:11)
  4. Hina Saruwa (5:57)
  5. Don't Stand at My Grave and Cry (5:19)
  6. Let the Right One In (5:35)
  7. You Are (4:59)
  8. Karma (7:34)
avatar van uffing
Eén van de leukere releases dit jaar. Lees mijn recensie op Progwereld.

avatar van Svendra
Enerzijds is er een vette ritmesectie, die onrustig doordendert als een diesellocomotief.
Anderzijds is er die ingetogen, etherische zangstem.

Die combinatie in nummers als Oblivion en Hina Saruwa maakt dat Brother Ape een heel eigen geluid heeft. Overigens wordt dat kunstje niet steeds herhaald, op Karma staan ook een paar ballads.

Het vakmanschap is groot. Het Zweedse drietal slaagt erin om ingewikkelde nummers catchy te laten klinken. En om muziek te componeren die energie geeft. Tot de laatste minuut te verstaan, want ook de afsluiter (met dubbele drumpartij) is sterk.

Misterfool
Erg gave plaat die vooral heel erg pakkend en aanstekelijk is. Een goede veertig minuten vol met energieke, virtuoze muziek. Het 7 en een halve minuut lange karma is zelfs ronduit geweldig!