Lou Rawls - Top 40 (2017)

Alternatieve titel: His Ultimate Top 40 Collection

Soul / Pop
Label: Sony

1. You'll Never Find Another Love Like Mine (4:29)
  2. See You When I Git There (4:26)
  3. Lady Love (4:02)
  4. Pure Imagination (3:43)
  5. Groovy People (3:14)
  6. Ain't That Loving You (For More Reasons Than One) (4:42)
  7. There Will Be Love (4:22)
  8. If I Coulda, Woulda, Shoulda (4:34)
  9. Sit Down and Talk to Me (4:55)
  10. One Life to Live (3:55)
  11. Spring Again (4:26)
  12. Let Me Be Good to You (5:27)
  13. Early Morning Love (5:39)
  14. This Song Will Last Forever (5:07)
  15. Some Day You'll Be Old (3:38)
  16. Time Will Take Care of Everything (4:39)
  17. She's Gone (3:31)
  18. A Natural Man (3:35)
  19. Fine Brown Frame (3:04)

met Dianne Reeves

20. When the Night Comes (2:58)
  21. Close Company (4:51)
  22. Be Anything (But Be Mine) (3:45)
  23. You're My Blessing (4:24)
  24. It Never Entered My Mind (3:31)
  25. At Last (3:38)

met Dianne Reeves

26. You Can't Go Home (5:34)

met George Benson

27. I Go Crazy (3:54)
  28. Now Is the Time for Love (3:42)
  29. Ain't That Love, Baby (4:37)
  30. Wind Beneath My Wings (3:56)
  31. (Will You) Kiss Me One More Time (4:52)
  32. The Lady in My Life (4:47)
  33. In the Middle of the Night (4:21)
  34. Willow Weep for Me (4:11)
  35. Here Comes Garfield (3:05)
  36. Philadelphia International All Stars - Let's Clean Up the Ghetto (8:38)
avatar van Larzz
Schappelijk geprijsde dubbelaar met 36 tracks van top soulzanger Lou Rawls. Mooie muziek en wat een dijk van een stem heeft Lou. Opnamen van door de jaren heen. Verder weinig informatie. Ook geen cd boekje. Jammer.

avatar van gaucho
Inderdaad een goed samengestelde verzamelaar, waarop niet zijn vroegste werk voor Capitol, maar zijn periode op het Philly-label en latere albums op Epic zijn samengebracht. De periode waarin hij ook verscheidene Nederlandse hits op zijn naam bracht.

Wel fijn dat ze ook nog een paar nummers hebben toegevoegd van de platen die hij rond 1990 uitgebracht voor Blue Note. Die tijd bracht onder meer de uitstekende jazzy singles Fine brown frame (het duet met Dianne Reeves) en At last voort. Al hebben die wel een heel ander geluid dan de disco-soul-achtige muziek van zijn opnamen voor het Philadelphia International-label. Toch vind ik die ook niet te versmaden, want vaak zijn ze voorzien van een pittig ritme en uiterst smaakvolle arrangementen.

Leuk dat ze ook oog gehad hebben voor het laatste nummer: Let's clean up the ghetto, de monsterhit van de Philadelphia International All Stars uit '77. Opgenomen met - de naam zegt het al - veel verschillende artiesten uit de Philly-stal, maar het is natuurlijk Lou, die in het intro de toon zet mijn die zware, donkerbruine stem: You know, I was in New York City a few months ago, and the garbage and the trashmen were on strike...