ARRM / Lonker See - ARRM / Lonker See (2017)

Alternatieve titel: Split

Polen
Label: Instant Classic

1. ARRM - Brightblack Journey (20:08)
  2. Lonker See - New Motive Power, Parts 1-3 (17:15)
avatar van Ataloona
Hele goede psychrock met invloeden uit death metal (of black metal, of doom...ben niet altijd even thuis in die genre aanduidingen), free-jazz, post-rock, wat drones en crossover dingen als Envy en All Them Witches (vooral ATW!) etc. Vooral het eerste nummer doet sterk denken aan psychedelische muziek zoals Roy Montgomery maakt in zijn diverse projecten. ARRM bestaat uit bandleden van Thaw en Furia en dit is een beetje een lang uitgespannen variant daarvan waarbinnen iedere noot zich voortduwt en stuwt naar de volgende noot en onherkenbaar wordt vervormd met feedback en distortion. Bovendien doet het ook sterk denken aan de projecten waarbinnen ARRM heeft samengewerkt met Stara Rzeka en het jazzachtige improvisatiegebeuren van Lonker See klinkt als iets waar de liefhebber van Innercity Ensemble voor te porren is.

Polen is echt de place to be op het moment voor de eigenzinnige muziekliefhebber.

avatar van Ataloona
Even wat mensen taggen die ik ben tegengekomen bij albums van bovengenoemde Poolse artiesten/bands:

Don Cappuccino Leeds trebremmit en iemand als shinybeast kan dit als liefhebber van psychrock vast ook waarderen

avatar van Leeds
Ataloona schreef:

Bedankt voor de tip. Zal ik deze week eventjes opzoeken en grondig beluisteren. Thx.