Shining - Grindstone (2007)

Noorwegen
Rock / Jazz
Label: Rune

1. In the Kingdom of Kitsch You Will Be a Monster (5:40)
  2. Winterreise (3:33)
  3. Stalemate Longan Runner (4:15)
  4. To Be Proud of Crystal Colours Is to Live Again (0:49)
  5. Moonchild Mindgames (3:06)
  6. The Red Room (2:16)
  7. ASA NISI MASA (1:52)
  8. To Be Proud of Crystal Colours Is to Live Again (1:09)
  9. Psalm (7:20)
  10. -... .- - ..... (2:07)
  11. 1:4:9 (5:03)
  12. Fight Dusk with Dawn (6:53)
avatar van we tigers
deze plaat gaat verder waar de vorige op hield. Maar hij gaat wel een flink stukje verder!

Van rustige tussentracks, naar jazzy interludes, naar snoeiharde metalriffs met galmende vrouwenzang. Er zit een aardig randje kitsch aan, maar op de één of andere manier werkt het wel... heeft een paar draaibeurten nodig voordat je 'm goed kan plaatsen.

voltazy
wow

meer zinnigs komt later

JAJA! Gelukkig ben ik voor de verandering eens niet de eerste die hier een reactie plaatst. Ja dit is erg vet, vooral ook die fluit in combinatie met die Metal. twijfelgeval 3.5 of 4. 3.5 voor nu, heb t ook nog niet zolang. word vast beter

avatar van Fianosther
Ik vind 'em toch wat tegenvallen na In the Kingdom.. Zeker niet slecht, er zitten veel mooie ideeen en stijlcombinaties in. Het mist alleen een beetje de verfijning die In the Kingdom.. wel biedt. 3,5*

avatar van Fianosther
Toch wel een groeiertje dit, 4*

avatar van The Scientist
Met songtitels als 'Moonchild Mindgames' verbergen ze niet wat zo ongeveer hun grootste invloed is, zeker als ik zo naar dit album luister.

avatar van The Scientist
Hij is wat toegankelijker dan 'in the kingdom...', maar nog steeds een lekkere plaat die alle kanten op gaat en doet waar Shining goed in is, lekker een beetje kitscherig doen, maar het op de een of andere manier toch niet overdrijven waardoor het lekker fris klinkt.

avatar van Nakur
Lekkere plaat zeg. Hier ga ik nog veel plezier aan beleven

avatar van Suicidopolis
Bij momenten ongekend geniaal (het moment waarop Stalemate Longan Runner openbarst, halleluja! ), bij momenten wat té arty-farty en zelfingenomen naar m'n zin.

Al bij al zeer zeker het beluisteren waard. Dit soort platen komt je tenslotte niet elke dag tegen, en dat alleen al verdiend een pluim op zich.

Maar ik blijf stiekem toch hopen dat ze met een volgende CD afkomen die alleen maar nummers à la Goretex Weather Report bevat... Wat een ongemeen alles-omverblazend nummer is dat zeg?!

avatar van frankmulder
Dit is me af en toe toch wat te heftig. Geef mij maar de rustige variant: Jaga Jazzist.

Album met wat meer samenhang dan de soms wat chaotische en met korte ""tussenstukjes"" doorspekte voorganger.

Nummers als psalm en winterreise zijn zeer indrukwekkend en blijven na een hele lange tijd nog fris. Fris is sowieso hoe ik de muziek zou typeren, de roots liggen duidelijk bij enkele 70's proggiganten maar er wordt zo orgineel en onvoorspelbaar mee omgesprongen dat deze plaat iedere keer weer een glimlach op mn gezicht weet te krijgen, aanrader!