Little Richard - The Explosive Little Richard (1967)

Soul / Funk
Label: OKeh

1. Get Down with It (5:51)
  2. Land of a Thousand Dances (2:11)
  3. The Commandments of Love (2:29)
  4. I Don't Want to Discuss It (2:27)
  5. Money (That's What I Want) (2:02)
  6. Poor Dog (Who Can't Wag His Own Tail) (1:55)
  7. I Need Love (2:41)
  8. Never Gonna Let You Go (2:43)
  9. Don't Decieve Me (Please Don't Go) (4:42)
  10. Function at the Junction (2:36)
  11. Well (2:56)
  12. Hurry Sundown * (2:50)
  13. A Little Bit of Something (Beats a Whole Lot of Nothing) * (3:10)
  14. Golden Arrow * (2:42)
  15. Rocking Chair * (3:20)
  16. Rose Mary * (2:52)
  17. Hound Dog * (2:58)
Op dit The Explosive Little Richard horen we een andere kant van hem, namelijk zijn funky soul kant. Waar hij bekend is geworden met rock 'n roll is dit een funk/soul album alla Wilson Pickett in die tijd bij Atlantic maakte. En dat is een compliment!
Hij wisselt funky songs als Land of a Thousand Dances, Money & I Need Love af met soulsongs als I Don't Want to Discuss It, Never Gonna Let You Go & Don't Decieve Me (Please Don't Go). Ik wou dat Little Richard meer van dit soort platen had gemaakt. En beiden zingt hij erg sterk met een prima begeleidingsband. Het is een echt goede plaat.