Son Volt - The Search (2007)

Roots / Rock
Label: Legacy

1. Slow Hearse (2:32)
  2. The Picture (3:27)
  3. Action (2:48)
  4. Underground Dream (4:32)
  5. Circadian Rhythm (5:02)
  6. Beacon Soul (2:31)
  7. The Search (2:59)
  8. Adrenaline and Heresy (5:05)
  9. Satellite (2:14)
  10. Automatic Society (2:26)
  11. Methamphetamine (4:02)
  12. L Train (2:58)
  13. Highways and Cigarettes (3:54)
  14. Phosphate Skin (3:52)
avatar van Justinx
Ja, wat moet ik hier nu weer over zeggen.

Net iets anders dan anders, deze Amerikaanse band Son Volt. De muziek van de band is enerzijds herkenbare rock, maar is zeker anders dan andere rockbandjes. Hoe dit echter komt, daar kan ik mijn vinger niet opleggen. Misschien is het wel te verklaren door de vele uitstapjes die Son Volt neemt naar andere genres als bijvoorbeeld alternatieve country. In ieder geval is dat mijn verklaring waarom ik deze muziek zo op prijs stel. Son Volt's nieuwe album heet The Search en bevat veertien van dit soort heerlijke nummers. Toch kan ik niet ieder nummer waarderen, maar ik wil dit album niet in een hoekje duwen. Er blijft namelijk genoeg over; het openingsnummer Slow Hearse, het fenomenale Carcadian Rythm en het vrolijke nummer The Picture - geweldige nummers die zeker het vermelden waard zijn. Son Volt klinkt nog precies hetzelfde als in haar beginfase; lekker vertrouwd maar toch vernieuwend. Son Volt is in ieder geval in goede handen. In de de handen van een meester; Jay Farrar. Misschien heb je van hem nog nooit van gehoord, maar zijn solowerk spreekt boekdelen. Mijn tip is om Son Volt goed in de gaten te houden!

wiloost
Ik wissel harde muziek als kaiser chiefs, editors en bloc party af met onder meer son volt vooral in de auto. Het is heerlijke wegdroom muziek. Wel een beetje csnY-muziek-sfeer. Maar so what. Niet alles hieft nieuw en vooruitstrevend te zijn. Ik kan hier op zijn tijd gewoon lekker van genieten.

avatar van Justinx
Kom nu weer af en toe tracks tegen in mijn mediabibliotheek van Son Volt's The Search en ik moet zeggen dat dit plaatje nog steeds niet begint te vervelen. Het brengt weer dat geweldige zomerse gevoel dat ik had toen ik dit album vaak luisterde in de zomer.
Hoogtepunten blijven Circadian Rhythm, Slow Hearse en Action.
Bij deze gelegenheid een verhoging van 0.5, wordt 3,5*.

avatar van Oldfart
Is Jay Farrar tegenwoordig echt helemaal vergeten ?

onterecht lijkt me.