Flor de Toloache - Las Caras Lindas (2017)

1 stem

Wereld
Label: Chulo

1. Lone Gone Girl (3:04)
  2. Dulces Recuerdos (3:36)
  3. Ruiseñor (3:35)
  4. Éste Vacío (4:00)
  5. Las Caras Lindas (4:13)

met Velcro en Pedrito Martinez

6. Regresa Ya (4:10)
  7. No Hay Vuelta Atrás (3:45)
  8. Puro Teatro (3:52)
  9. Juan Ga: Se Me Olvidó Otra Vez / Costumbres / Me Gustas Mucho (4:59)
  10. Beso Asesino (1:13)
  11. Huapango Medley: Malagueña Salerosa / el Pastor / la Cigarra (6:54)
avatar van E-Clect-Eddy
Tweede album van de Amerikaanse all-female Mariachi band Flor de Toloache, iets minder traditioneel in de zin dat er ook Cumbia invloeden en ook wat Latin Pop en andere genres om de hoek komt kijken. Het doet denken aan een Mexicaanse versie van het Noorse Katzenjammer maar dan met traditionele Mexicaanse (Wereld) muziek en instrumenten als uitgangspunt. Weinig (bekende) covers zover ik kan ontdekken maar waarschijnlijk geen eigen werk. Als musici weten ze hun mannetje te staan, al is het wel veel binnen de lijntjes blijft. Veel meerstemmige samenzang ook als het duidelijk is dat het één zangeres soms meerdere keren op tape staat.

Op zich prima vermaak maar er zijn dames die mooier zingen als de lead-vocaliste op dit album en ook hoor ik een accent (uitspraak) die duidelijk maken dat deze dame niet continue Spaans spreekt.

Juan Ga is een mooie medley / hommage aan de vorig jaar overleden Mexicaanse zanger van het levenslied Juan Gabriel