Omega - Transcendent (1996)

Hongarije
Label: Koch

1. Ouverture (1:56)
  2. Silent Garden (5:28)
  3. Castles of Reality (7:04)
  4. Break the Chain (6:47)
  5. Tower of Babel (4:03)
  6. The Ocean (4:47)
  7. Tomorrow (3:55)
  8. Sight by Sight (5:02)
  9. Returning to the Garden (5:49)
avatar van Ayreonfreak
Dit album heeft het in Nederland nooit goed gedaan. Dat is wel anders geweest in Hongarije en omstreken. Wat een plaat! Zo ontzettend goed ingezongen door de half Nederlandse en Hongaarse zanger Edwin Balogh, tegenwoordig nog steeds woonachtend in Nederland met een eigen productie maatschappij. Echt een rock plaat met mooie melodieuze, progressieve invloeden. Gek genoeg nooit geen plaat meer sinds die tijd met Balogh uitgekomen.... Jammer, maar dit blijft uniek in mijn top 10 staan..

Is dit dezelfde Hongaarse symfonische rockband, die rond 1980 Live in Kiss Stadium uitbracht? Die plaat is hier op MusicMeter niet te vinden.

avatar van Gert P
Heb vroeger een lp gehad van Omega met lange symphonische nummers maar de naam van de lp ben ik vergeten.
Kwam uit hongarije die band.

Kingsnake
Ik ben bezig, oude platen uit de 70ies van deze band toe te voegen.

avatar van Ayreonfreak
Dit album heeft lang, heel lang boven in mijn top 10 gestaan, hij is er nu alleen (tijdelijk?) uit

Kingsnake
Ik heb nu ook andere Omega albums toegevoegd

avatar van notsub
Waarschijinlijk heeft deze CD ergens ooit een goede recensie gehad, want ik kan niet bedenken waarom ik deze anders ooit gekocht heb. Ik heb hem na lange tijd weer eens gedraaid en het blijft een zeer degelijke plaat met symphonisch getinte rock muziek. Zo is Tower Of Babel een uptempo rocknummer en Break The Chain een mooie ballad. Het rustige sfeervolle materiaal bevalt mij het beste en de zanger is bovengemiddeld. Het is dan toch een CD, waarop weinig is aan te merken, maar uiteindelijk ook niet bijster origineel.

avatar van Metal-D78
notsub schreef:

Haha, grappig. Heb deze onlangs voor een grijpstuiver uit de ramsj-bakken gepeuterd omdat mij inderdaad ook een lovende recensie voor de geest staat. Maar, het doet me niets .... gedateerd (waarschijnlijk al bij uitkomen) en die Edwin Balogh is mijn zanger ook niet. Veel te geforceerd. Heeft volgens mij ook nog eens wat albums van de Hongaarse gitarist Tamasz Szekeres volgezongen.

avatar van Edwynn
Ook met één van de Ayreon projecten meegedaan. Tamas en Balogh en de release op het Mascot label zullen ongetwijfeld reden zijn geweest dat dit album aandacht van de Nederlandse metalbladen kreeg.

avatar van Metal-D78
Edwynn schreef:

Tamas heeft toch niet op één van de Ayreon platen meegedaan?

avatar van Edwynn
Nee, maar Balogh wel,.

avatar van Rockfan
Balogh heeft toch een account hier ?

avatar van BlauweVla
Dit is een zeer mooi album. Inderdaad heeft het extra aandacht gehad van de Nederlandse pers herinner ik me nog, maar dat is terecht, niet alleen omdat de zanger deels Nederlands is, wat de hoofdreden is natuurlijk... Maar eigenlijk ook omdat het echt goed is! Verdomd wat klinkt de plaat goed, ook qua geluid

avatar van Rockfan
Origineel of niet...het is een prima album dat mij na 20 jaar nog steeds weet te boeien...

Rockfan, ik ben het helemaal met je eens. Heb de CD NU weer op staan! Een vaste waarde in mijn (prog)rockverzameling....vol emotie en gevoel. Heerlijk luisterboek!