Ultrviolence - Forty Knives (2017)

Canada
Label: Northern Light

1. Dead Bedrooms (2:40)
  2. Guillotine (3:18)
  3. Shadows of the Thief (4:20)
  4. Life Is Such a Mess (3:30)
  5. Let You Down Slow (3:52)
  6. Waiting for the Storm (5:02)
avatar van E-Clect-Eddy
Een fijne EP van deze Canadese Post Punk / Darkwave band.

Ik maakte recentelijk kennis met hun EP Black Sea uit 2016 maar deze is net een tandje beter.

Shadows of the Thief en Life Is Such a Mess invloeden van The Cure en Siouxsie and the Banshees hoorbaar, maar dit heeft iets meer agressie in die nummers.

Ook erg fijn is deze zanger ook zijn falsetto durft te gebruiken, ook als het dan soms als a-ha klinkt maar het synthwerk doet soms denken aan Depeche Mode.

In Waiting for the Storm klinken invloeden door van The Church.

Een consequent sterke EP met relatieve korte nummers voor dit genre.

avatar van Alicia
Waar is de 'A' ?

Spotify wil mij natuurlijk het liefst de vele naamgenoten met een 'A' aansmeren, maar na enig aandringen hebben we Ultrviolence dan toch eindelijk te pakken.

Nieuw of vernieuwend zijn deze post-punk klanken wederom niet, maar dat is niet zo belangrijk. Ik hoop wel dat de composities nog gaan groeien, zodat op dat vlak de band zich nog wat kan gaan onderscheiden van de diverse andere neo post-punk bandjes die ik tot nu toe heb beluisterd. De vocalen vind ik zelf niet zo geweldig en al helemaal niet in Let You Down Slow. Hij zingt af en toe zelfs 'n beetje vals. Morten Harket is dan toch wel de veel betere zanger.

Ik ga nog even verder luisteren en pak de eerste EP er gelijk ook maar even bij.

avatar van E-Clect-Eddy
Alicia schreef:

Er zitten inderdaad een paar noten bij waar hij moeite mee heeft, maar ja hoe vaak zul je een falsetto horen in het Darkwave genre

avatar van Alicia
Ikzelf hoor liever geen kopstem, maar dat is smaak.