menu

Lévon Minassian - Sources (2016)

mijn stem
4,50 (3)
3 stemmen

Armenië
Wereld
Label: Long Distance

 1. Échrémet (Sayat Nova) (5:40)
 2. Lousniag Kicher / Night in the Moonlight (Traditional) (4:58)
 3. Marmour Artchig / Tender Beauty (Khatchadour Avédissian) (3:02)
 4. Gouses Linem / If You'd Ask Me (Vladilen Balyan) (7:25)
 5. Delé Yaman (Komitas) (4:17)
 6. Oror / Lullaby (Traditional) (4:52)
 7. Kélé Kélé (Komitas (3:49)
 8. Ambi Daguiz / Under The Clouds (Armen Dikranian) (3:13)
 9. Es kicher kamin / Tonight The Wind... (Djivan Gasparian) (6:56)
 10. Boyid Oussid Madar / to Your Beauty (Koussan Cheïtam (3:17)
 11. Sari Artchig / Girl From The Mountain (Traditional) (6:04)
totale tijdsduur: 53:33
zoeken in:
5,0
neo
Het label Long Distance is sterk verbonden met veel werken van componist Armand Amar en dudukspeler Lévon Minassian. Na Lévon Minassian / Armand Amar - Songs from a World Apart (2005) zou Sources als een opvolger beschouwt kunnen worden en is zonder twijfel eveneens een groots meesterwerk. Dezelfde melancholie kenmerkt het gehele album, de duduk wordt aangevuld met een reeks soortgelijke instrumenten en de uitvoeringen zijn even subliem. Er zijn veel goede dudukspelers, maar mensen als Lévon Minassian en Djivan Gasparyan zijn nauwelijks te overtreffen.

Verschillen met het eerder genoemde album zijn er ook. Ditmaal heeft Amar samen met Minassian enkel bestaande stukken, te plaatsen in de rijke cultuur van de Armeense en nabije culturen, samen gerangeerd. Hierbij is gekozen voor een verfijnde selectie die onvermijdelijke enkele stukken van grandioze componisten als Komitas Vardapet en Sayat-Nova tentoonspreidt. Er zit ditmaal geen stuk tussen dat Amar zelf heeft gecomponeerd voor een score, of wat hier sterke raakvlakken mee heeft.

De zeer intense melancholie van zowel Gouses Linem en Oror zijn waarschijnlijk nog de meeste in het oog springende stukken en behoren tot het beste op het gebied van uitvoeringen met duduk.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:08 uur

geplaatst: vandaag om 22:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.