Billy Woods - Known Unknowns (2017)

Label: Backwoodz

met Aesop Rock en Homeboy Sandman

5. Superpredator (2:45)
  6. Fall Back (3:07)
  7. Groundhogs Day (2:19)
  8. Everybody Knows (2:57)
  9. Police Came to My Show (2:51)
  10. Nomento (3:36)

met Elucid

11. Washington Redskins (2:44)
  12. Tupac Jackets (2:41)

17. Keloid (3:19)
  18. Robespierre (3:57)

met Barrie McLain

avatar van Elohim
Interessante artiest die ik nu langzaam een beetje begin te ontdekken. Hij doet me ergens wat denken aan No Bird Sing.

avatar van GarnalenPeller
Zijn beste werk sinds History Will Absolve Me. In vergelijking met die plaat voelt deze een stuk samenhangender vanwege Blockhead op de beats.

Deranged
Vind ik persoonlijk een knalharde prachtplaat dit.

Deranged
Prachtig hard en bij vlagen soulvol weet het een gevoelige snaar aan te slaan dit is mijn favoriete billy woods tot zo ver.

avatar van overmars89
Toen dit uitkwam was ik er mentaal nog niet helemaal klaar voor. Sinds een aantal jaar vind ik alles wat billy woods uitbrengt geniaal; dus ben ik langzaam oudere dingen aan het terugluisteren.

Dit album is ook van heel hoog niveau en dat komt mede door de fijne beats van Blockhead. Op een aantal refreintjes vind ik billy iets te repetitief, vandaar de 4*.