My Regime - Deranged Patterns (2017)

geen stemmen

Zweden
Label: Scarlet

1. Deranged Patterns (1:10)
  2. Time Slipping Out of Tune (2:42)
  3. Rays of Grey (4:31)
  4. Off to War (4:20)
  5. I Am (4:27)
  6. The Sound of Dying Dreams (4:17)
  7. Nervous Fort (3:19)
  8. The Smiling Dog (4:31)
  9. The Cage (4:13)
  10. Silver (1:23)
  11. Surreal Reality (6:11)
Mssr Renard
Nog agressiever en iets minder Slayer dan de vorige. Sommige songs lijken wel 80's deathmetal. Dus het is wel een ouderwets klinkende plaat. Het is wel een plaat die weinig concessies doet, en eigenlijk van begin tot eind een rifffeest, met hier een bassolo (The Sound of Dying Dreams) of een drumsolo (opener en titelsong). Er zijn ook veel gitaarduels van Spice en tweede gitarist Marvin Kairenius. Ik vind dat wel noemenswaardig, want Spice was ooit een bassist (Spiritual Beggars) en heeft zich dus erg bekwaam meester gemaakt van de slag- en leadgitaar. Erg knap!

Over de plaat: het is bruut, boos, energiek en vooral erg rauw. Zo rauw dat is soms wel erg lawaaiig is en de luisteraar erg overdondert. Maar dat is bedoeling van thrashmetal toch?