Rainer Maria - Rainer Maria (2017)

Label: Polyvinyl

1. Broke Open Love (4:39)
  2. Suicides and Lazy Eyes (3:39)
  3. Lower Worlds (3:51)
  4. Forest Mattress (4:31)
  5. Blackbird (3:20)
  6. Possession (2:56)
  7. Ornaments of Empty (5:21)
  8. Communicator (3:17)
  9. Hellebore (4:42)
avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren via een stream van NPR first listen

Het album wordt op NPR (en op haar eigen Bandcamp pagina) "S/T" genoemd, dus even een edit ingediend.

avatar van E-Clect-Eddy
Okay "S/T" schijnt dus te staan voor same title... wist ik nog niet.

Het album opent met Broke Open Love met een enorme bak bak herrie van een distorted gitaar: Alternative Rock, Indie Rock aldus Discogs met Grunge neigingen zeg ik erbij, voor wat betreft dit nummer. Op Wikipedia wordt ook nog Emo genoemt als genre, waarschijnlijk vanwege hun begin in de 90s.

Dit is blijkbaar een 'come back' album van dit trio die al 20 jaar bestaat en die ik niet eerder kende voor vandaag. Ze klinken in elk geval wat smerig maar niet genoeg om voor Garage Rock door te gaan, het is ook niet echt Lo-Fi wat ik ook wel een beetje associeer met dat genre. Alhoewel dit wel in de buurt komt van het (live) werk van Deap Vally - Femejism (2016).

Rainer Maria heeft duidelijk wel Punk Rock roots want dat hoor ik wel terug bij sommige nummers zoals Suicides and Lazy Eyes, maar ook wel iets van de (oude) Pixies... uh ik bedoel toen die nog jong waren