Huan Qing - A Piece of Brass (2002)

China
Wereld
Label: Dan Moi

1. Moon Town Moon Colour NO.1 (3:29)
  2. A Transient Gathering (2:50)
  3. A Piece of Brass (0:54)
  4. Sorrow and Joy Are Important in the Same Way (2:51)
  5. Moon Town Moon Colour NO.2 (2:30)
  6. A Piece of Bamboo (1:19)
  7. A Body Wich Contradiction Is Reseived from and to Put (2:27)
  8. Pastoral in Night Breeze (3:15)
  9. Sorrow and Joy Are Important in the Same Way [Demo] (2:52)
  10. Moon Town Moon Colour NO.3 (3:22)
  11. A Day for Shepherdess and Shepherd (6:24)
avatar van Nagelschip
Een van mijn nieuwe favoriete Cd's.

Dan Moi is een groepje mensen die samen hun bewondering voor de mondharp delen, zowel met elkaar, als met de rest van de wereld. Zij ontmoetten een tijd geleden Huan Qing, een ware mondharp virtuoos; eindeloos inspirerend op de vietnamese mondharp [Dan moi], en de chinese mondharp [Kou Xiang].

Dit album, uitgebracht door Dan Moi bevat geweldig mooie muziek van Huan Qing, die beide mondharpen speelt, en zo nu en dan een eigen uniek instrument laat horen; verder combineert hij dit met traditionele vocalen uit lokale plaatjes in China.

Vooral Moon Town Moon Colour [No.1/2/3] is een geweldig reeks liederen. NO.1 begint met de zware klanken van de Dan Moi, die hij op ongekende manieren gebruikt, alsof er een groep mensen instrumenten bespelen. Het klinkt volledig, en met de vrouwelijke zang geweldig briljant.

Pastoral Night Breeze blijft echter mijn grote favoriet op dit album; de manier waarop Qing de verschillende tonen van de Kou Xiang gebruikt, in combinatie met de simpele klanken van de Dan Moi, brengt hij ons een geweldig volledig nummer.

Het eerste album van Huan Qing, een mooi ontdekking van Dan Moi, hopelijk mogen we meer van hem horen; groot talent in de simpliciteit van zijn muziek.

5,0.