The Fall - New Facts Emerge (2017)

Label: Cherry Red

1. Segue (0:30)
  2. Fol de Rol (6:35)
  3. Brillo de Facto (3:49)
  4. Victoria Train Station Massacre (1:14)
  5. New Facts Emerge (4:02)
  6. Couples vs. Jobless Mid 30s (8:44)
  7. Second House Now (4:28)
  8. O! Zztrrk Man (3:50)
  9. Gibbus Gibson (2:37)
  10. Groundsboy (3:38)
  11. Nine Out of Ten (8:48)
avatar van Poles Apart
Schijnt een ongekend harde en weirde nieuwe Fall plaat te zijn. Mark E. Smith viert z'n 60e verjaardag dus in stijl! Kijk er naar uit.

avatar van dix
dix
Poles Apart schreef:
Kijk er naar uit.

Potver ... Zeker als ie 9 out of 10 scoort ....

Brabantnet
hier kijk ik naar uit

avatar van dix
dix
Hij heeft inmiddels een rondje gemaakt. Zijn er op deze zoveelste Fall-release New Facts te bespeuren? Natuurlijk niet, maar de ironie komt pas echt op een toppunt bij het laatste nummer. Treffende titel

avatar van Rudi S
dix schreef:

Bedankt, nu heb ik jouw bericht van 21 juli ge-liked

avatar van frolunda
Een inderdaad wat weirde (voor zover dat in het geval van the Fall mogelijk is) maar ook een vrij harde en venijnige plaat.Toch ben ik niet onverdeeld enthousiast over New Facts Emerge daarvoor zitten er toch te veel zwakke broeders tussen de elf nummers.
Uitzonderingen zijn het titelnummer,het laatste gedeelte van Couples vs. Jobless Mid 30s,Second House Now en het slotstuk Nine Out of Ten.Verder valt de volle en heldere productie op,iets waar de band toch niet echt bekend om stond.
Om nog even terug te komen op dat vreemde,dat vind ik vooral gelden voor de vocalen van Mark E. Smith waar tegenwoordig echt geen touw meer aan vast te knopen is.
Slecht of matig wordt het gelukkig nooit maar the Fall kan of kon beter.
Ik hoop dat eerste.
Voldoende.

avatar van mayhemblik
POTVERD*MME!!!

zalwelnikszijn!
Op zich een hele prestatie dat ze sinds 2008 steevast dezelfde plaat hebben uitgebracht en niemand het door heeft gehad.