The Young Dubliners - With All Due Respect (2007)

Alternatieve titel: The Irish Sessions

1 stem

Folk / Rock
Label: 429

1. Follow Me Up to Carlow (3:37)
  2. Fall from Grace with God (2:24)
  3. I'll Tell Me Ma (2:52)
  4. Weila Waile (2:27)
  5. Paddy's Green Shamrock Shore (4:31)
  6. Mcalpines Fusiliers (3:12)
  7. Ashley Falls (4:09)
  8. Foggy Dew (3:11)
  9. Pair of Brown Eyes (4:25)
  10. The Leaving of Liverpool (3:35)
  11. Rocky Road to Dublin (4:45)
  12. Raglan Road (5:34)
  13. Auld Triangle (2:21)
avatar van Pietro
Ik heb het altijd een beetje vreemd gevonden dat de Young Dubliners in ons land nauwelijks bekendheid genieten, terwijl soortgelijke bands als Flogging Molly en Drunken Lullabies wel doorgebroken zijn. De stijl van de band is goed vergelijkbaar met die van een band als Flogging Molly, hoewel de punkinvloeden wat minder prominent aanwezig zijn.

With All Due Respect was destijds mijn eerste kennismaking met The Young Dubliners. Dat het merendeel van de composities covers betreft, zal menig luisteraar wellicht niet eens opvallen omdat de originele versies vaak niet heel bekend zijn. Voorbeelden daarvan zijn Weila Waile, McAlpines Fusilliers en Raglan Road, die op smaakvolle wijze in een nieuw jasje worden gegoten. Ook de interpretatie van Pogues-klassiekers als If I Should Fall from Grace with God en A Pair of Brown Eyes is overtuigend, hoewel het in beide gevallen nergens de klasse van het origineel benadert.

Afgaande op de bandnaam zou je kunnen veronderstellen dat deze band covers speelt van de originele Dubliners, maar dat is slechts ten dele waar. Zo zijn een aantal songs moderne vertolkingen van Ierse traditionals en zijn andere composities zoals al vermeld covers van The Pogues. Deze plaat, die meer bekendheid verdient, is voor mij een leuke kennismaking geweest met de Young Dubliners: 4*.